Hasselback aardappels met brie

Hasselback aardappels met brie

De eerste blog van 2018 is een feit. Ik hoop dat u allen een goed uiteinde heeft gehad. Hoewel uiteinde altijd tegelijk zo definitief klinkt. Ik bedenk mijzelf tegelijk dat ik geen idee heb of ik zelf een goed uiteinde zal hebben. Ik kan alleen maar hopen dat mijn uiteinde voor anderen goed zal zijn. Nou ja goed, mooi en troostend. Het gatver hoe kom ik hier nu weer op? Ok opnieuw… terugspoelend.

De eerste blog van 2018. Hoera! Heeft u ook een goed oud en nieuw gehad? Ik hoop dat u genoten heeft van lekkere maaltijden en veel extra liefde en saamhorigheid rond de kerstdagen en er genoeg oliebollen of appelflappen op uw champagne hebben gedreven. Ik hoop tevens dat u al uw ledematen nog heeft of in ieder geval dezelfde hoeveelheid als voor oud en nieuw. Dat u veilig bent geweest met vuurwerk en niet toch boven de lege fles bent gaan kijken of de vuurpijl wel af is gegaan. Een oud en nieuw dat veilig en compleet en het liefste ook leuk was. Dat zou mooi zijn.

Bij deze wens ik u oprecht een heel fijn, gelukkig, liefdevol, smaakvol en vooral gezond 2018 toe. In de hoop dat u uw dromen najaagt, vangt, doet waar uw hart ligt en probeert om met elkaar de wereld weer wat mooier achter te laten dan u deze heeft gevonden. Dat u iemand vreugde, liefde en wat geluk kan brengen. U merkt het wellicht al, ik schrijf deze eerste blog al een beetje rond de kerstdagen en ik zit volledig in mijn melancholische hoekje. Maar dat maakt het overigens niet minder gemeend. Wees lief voor elkaar in 2018 en het liefst daarna ook nog. We kunnen wel op anderen wachten om het voorbeeld te nemen maar misschien zitten we dan straks elkaar maar aan te staren. Dus wees het voorbeeld.

En dan nu, het eerste recept van 2018. Trommelgeroffel.. vandaag serveer ik u, een recept dat ik al in de vakantie naar Zweden maakte. Gepofte hasselbacks met brie. Wat een lekker recept mensen! Thuis in de oven of heerlijk op de BBQ. Super simpel, ziet er leuk uit, en lekker. Kookon!

Wat heb je nodig:
4 middelgrote aardappels
1 grote teen knoflook
Olijfolie
Zout
Peper
Takje verse dille
4 blokjes brie

Nog meer nodig:
Aluminiumfolie

De how to:
Was de aardappels goed en droog ze af. Snijdt de aardappels elke paar mm in met een scherp mes maar snijd ze vooral niet door.
Snijd een grote teen knoflook in plakjes en doe aan beide uiteinden en in het midden van elke aardappel een plakje knoflook. Besprenkel de bovenzijde van de aardappels met olijfolie en bestrooi ruim met zout en peper. Leg er wat gehakte dille op en een blokje/plakje brie en pak in met aluminiumfolie.

Leg rechtstreek op de kolen en bak circa 20 minuten (of op ongeveer 220 graden in de oven) of tot je de aardappels gemakkelijk kan inprikken met een satéprikker.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *