Gnocchi met simpele champignonsaus

Gnocchi met simpele champignonsaus

Ondanks dat het zo warm is geweest dat de zonnepanelen van het dak vallen besluit ik toch dit heerlijke gerecht te delen. Een gerecht dat niet perse bedoelt is voor die momenten dat de mussen van het dak smelten. Deze gnocchi met champignonsaus is geen bak ijs waar je je hoofd wellicht de afgelopen dagen in had willen begraven. Maar het is echt niet minder heerlijk. En weet u, de zon gaat zich vast weer verstoppen en dit recept blijft gewoon staan voor het juiste moment.

Ik zou graag vandaag een guitige blog tikken maar het hoofd wil even niet. Hoewel het weer prachtig was waren er toch wat sombere momenten deze week. Normaal ben ik daar heel open in maar vandaag laat ik de demonen die even in mijn hoofd ronddwalen zitten. Het moet nog even bezinken allemaal. Het gaat allemaal goed komen maar soms moet je bepaalde dingen eerst een plekje geven. En ik heb daar dit (dinsdag) schrijvende nog even wat tijd voor nodig.

Maar goed, buiten die momenten was het afgelopen zondag wel een bijzondere vaderdag. De bende had besloten dat ze restaurant wilde zijn voor mij. En dus werd ik in de ochtend een half uur buitengesloten en werd ik daarna met wel vijf ontbijtgangen bediend aan tafel. Door de bende van drie werd ik verrast met lekkers aan een gedekte tafel inclusief kaarslicht. Een heerlijk ontbijtje en daarna heb ik natuurlijk ook nog zelfgekunstelde en geknutselde kunstvoorwerpen mogen ontvangen. Het was een mijlpaal in de vaderdagen. Daarna lekker met de bende naar het strand en genieten van het mooie weer. Het was een hoogtepunt dat de sombere wolken even deed verdwijnen. Je zo geliefd voelen doet wel wat met je. Maar goed voordat ik nu zelf achter het toetsenbord ga zitten grienen over hoe mooi het was, terug naar deze week. Neus ophalen, even hoesten, fisherman’s friend erin en doortikken. Ik kom er wel. Geen zorgen. En er mag gegeten worden dus dat gaan we doen.

Gnocchi dus, het recept waar het vandaag allemaal om draait. Mocht het nu nog heet zijn buiten, dan zou ik even wachten met maken, maar dit recept is heerlijk bij koud weer, een koud glas wijn en een milder zonnetje zo op het eind van de dag. Zeker met een frisse salade erbij. Geniet er van en kookon!

Wat heb je nodig:
250 g champignons
250 g kastanjechampignons
Olijfolie
3 tenen knoflook
2 theelepels salie
Zout
Peper
300 g courgette
150 ml kookroom
1/4 kippen of groentebouillonblokje
Verse peterselie fijngehakt

Verder nodig:
500 g verse gnocchi

Nog meer nodig:
Grote koekenpan

De how to:
Borstel of was de twee soorten champignons en snijd een deel in grove stukken en een deel in plakjes. Breng een flinke pan water met een flinke snuf zout aan de kook.

Zet een grote koekenpan op hoog vuur en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Voeg de champignons toe en laat ze enkele minuten onder af en toe husselen bakken zodat ze goudbruin worden en vocht beginnen te verliezen. Snijd de knoflook in plakjes. Voeg de knoflook met de salie en een flinke snuf zout en peper toe aan de champignons en zet het vuur middelhoog. Hussel af en toe en snijd ondertussen de courgette in de lengte in vieren, verwijder het sponzige gedeelte en snijd het overgeblevene in schuine plakjes. Voeg toe aan de pan en hussel. Doe nu de kookroom met 75 ml water in de pan en verkruimel het 1/4 bouillonblokje boven de pan. Roer door en laat op zacht vuur doorkoken en wat indikken.

Voeg de gnocchi toe aan de pan met kokend water en kook gaar volgens de verpakking. Giet af of spatel uit de pan en voeg toe aan de champignons en saus. Hussel. Hak wat verse peterselie fijn en strooi over de pan. Serveer direct.

Gnocchi met champignonsaus

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *