Gnocchi salade met pesto

Gnocchi salade met pesto

Ja lieve mensen, het is weer eens tijd voor een lekkere salade op de blog. Maar niet een standaard salade, een gnocchi salade met pesto. Een heerlijk zomers recept dat afgelopen dagen niet had misstaan op je bord. Want als ik nu naar buiten kijk is het vooral regen dat de klok slaat. Jammer hoor zo net voor een weekje vrij dat ik in ga. Even een weekje kamperen in Nederland op 1.5m van alle andere mensen. En nu niet denken dat u bij mij de keuken leeg kunt halen. Onze ME-er en zijn hongerige diensthond passen op onze vissen en het huis en de voorraad in de keuken.

Deze gnocchi salade met pesto is eigenlijk een soort pastasalade al weet ik niet of je gnocchi nu officieel hiertoe kan rekenen. Want je maakt gnocchi normaliter met aardappels en pasta niet. Volgt u het nog? Anyway, gerookte kip, lekkere groenten en pesto erdoor en u bent spekkoper. Zonder de spek dan. Geniet van deze overheerlijke salade en laten we hopen op wat nieuwe zonuren binnenkort. Kookon!

Wat heb je nodig:
1 bakje cherrytomaten a 250 g
2 stengels bleekselderij
1 rode paprika
300 g gerookte kipfilet aan één stuk
200 g doperwten (ontdooid)
150 g geraspte of julienne wortels
130 gr pesto
2 pakken gnocchi (800 g)


De how to:

Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook. Halveer de cherrytomaten, snijd de scheuten bleekselderij in dunne plakjes. Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de kipfilet in blokjes of plakjes. Doe de cherrytomaten met de bleekselderij, paprika, kip, doperwten, wortels en pesto in een grote kom en roer om.

Doe de gnocchi in de pan met kokend water en schep deze uit de pan zodra deze boven komen drijven. Doe ze bij de salade en meng goed door. Serveer direct.

Gnocchi salade met pesto

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *