Rijst en bloemkool omelet met cheddar

Rijst en bloemkool omelet met cheddar

Vandaag is het woensdag dus tijd voor weer een gezond recept. Ho ho! Haak nu niet meteen af. Dit is een lekker alternatief om toch gewoon een flinke hoeveelheid groenten naar binnen te krijgen. Rijst en bloemkool in omeletvorm. Het is weer eens wat anders. Een prima vegetarische maaltijd voor 2 personen. Lekker en simpel en soms is dat all you need. Eet smakelijk en kookon!

Wat heb je nodig:
Voor 2 personen
400 gram fijngemalen bloemkool
150 gram gekookte en afgekoelde rijst
2 grote eieren (liefst biologisch)
1 tomaat
( eventueel een handje Parmezaanse kaas)
2 a 3 plakken cheddar
1 teen knoflook fijngehakt
1 theelpel oregano
1 bosui in ringetjes gesneden
Zout
Peper
Olijfolie

Nog meer nodig:
Keukenmachine

De how to:
Maal de bloemkool fijn in een keukenmachine. Doe in een magnetronbestendige schaal of bak en verwarm voor 6 minuten op circa 650 watt in de magnetron zonder deksel. Meng de eieren met de gesneden bosui en een flinke snuf zout en peper door elkaar in een kom. Hak de tomaat en de knoflook fijn en voeg met de oregano (eventueel een handje Parmezaanse kaas) toe aan de rijst en roer door. Laat de gemalen bloemkool twee minuten afkoelen. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe een scheutje olijfolie in de pan. Meng de bloemkool door het rijst/eieren mengsel en giet in de pan. Druk plat met een spatel zodat je een dikke pannenkoek hebt.

Laat enkele minuten bakken. Pak een bord dat net binnen de pan valt als je het er in leg en leg het met onderkant boven op de “pannenkoek”. Pak de pan en houd het bord vast. Draai de pan nu op zodat pannenkoek op je bord valt. De pannenkoek is aan de onderzijde klaar als hij goudbruin is. Laat de pannenkoek nu met de ongebakken kant weer in de pan glijden. Verdeel er nu de cheddar over en laat deze smelten. Haal de pannenkoek uit de pan als de onderkant ook goudbruin is.

Lekker met eventueel wat gerookte kipfilet (maar niet perse nodig).

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *