Gekruide gehaktballetjes met harissakwark

Gekruide gehaktballetjes met harissakwark

Dag leuke mensen. Als u dit leest heb ik een primeurtje. Mijn boek is ingeleverd bij de uitgever. Ja, ja! Hoewel het al te bestellen is ligt het nu dan echt bij hen die er ook een echt boek van gaan maken.

De afgelopen weken ben ik druk geweest met het redigeren, redigeren, en nog eens redigeren van alle teksten. Spelfoutjes, ontbrekende woorden en onlogische stappen weghalen. Zo moest ik hard lachen om de zin: “Hak de peterselie met de steeltjes fijn.” Nou toe maar, pak de steeltjes en hakken maar. Dat soort dingen dus. Die er door tegenlezers uit zijn gehaald. Fijn! Ik had de teksten inmiddels al zo vaak gelezen dat ik dat soort dingen niet eens meer zag.

De volgende stap in het proces is dat een culinair redacteur mijn boek gaat lezen. Want ik kan het allemaal wel heel goed snappen wat er staat, nu nog iemand met echte kookachtergrond die het nog even kritisch doorneemt. Daarnaast gaat de vormgever aan de slag met, heel verrassend, vormgeven. En ik? Ik ga nu echt even niets doen met het boek. Omdat het niet kan en het ook even mag.

Het voelt bijzonder gek dat ik opeens niet meer in het weekend nieuwe recepten moet maken, fotograferen en gereed maken. Ik hoef doordeweeks niet elke avond nieuwe recepten te bedenken, foto’s te selecteren en teksten uit te schrijven. Ik kook nu natuurlijk wel weer nieuwe recepten voor de blog maar de druk is van de ketel. Wel heb ik besloten mijzelf iets te temperen. En dat is de reden dat ik voorlopig nog even één nieuw recept in de week plaats. Wan,t hoewel ik er niet teveel over wil uitweiden, was ik even een tijdje niet mijn vrolijke kokende zelf. Door oorzaken die aan niemand of niets te wijten zijn behalve mijzelf en dat ik af en toe te weinig naar eigen lichaam en geest luister. En ik wil nu wat tijd nemen daarvan wat te herstellen en wat rust te nemen. Er komt immers een boek uit. Wow wat ben ik benieuwd naar het eindresultaat en jullie reacties. En ja, het is dus al te bestellen enzo. Mocht u het zijn vergeten. Zag u dat? De schaamteloze manier waarop ik dat deed? Ik deed het gewoon twee keer. Maar vergeef mij, ik wil u gewoon de kans geven ook op papier van leuke en mooie recepten te gaan genieten.

Goed genoeg geschreven. Tijd voor het recept van deze week. Deze heerlijke gekruide gehaktballetjes zijn echt een vreselijk lekkere traktatie. Eet ze als snack of tussen een pitabroodje of Turks brood met een frisse salade en wat zul je hier van genieten. Simpel, heerlijk gekruid en een feest op tafel. Hoewel, ik raad je aan gewoon iedereen de deur uit te gooien en deze schaal in een stil hoekje op te peuzelen. Kookon!

Wat heb je nodig:
1 theelepel zout
1/2 theelepel zwarte gemalen peper
1 theelepel gemalen komijnzaad
1 theelepel garam masala
2 theelepels gerookt paprikapoeder (pimenton)
1 theelepel knoflookpoeder
400 gram rundergehakt
1 middelgroot ei
30 g paneermeel
Olijfolie

Voor de saus:
100 g magere Franse Kwark
2 theelepels harissapasta

De how to:
Meng zout, gemalen peper, komijnzaad, garam masala, paprikapoeder en knoflookpoeder door elkaar in een bakje. Doe het gehakt in een mengkom, voeg de kruiden, het ei en paneermeel toe en kneed door elkaar. Rol met vochtige handen 20 balletjes. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe een scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de balletjes goudbruin en gaar en leg ze op een bord.

Meng kwark en harissa door elkaar en serveer met de gehaktballetjes.

Share

2 thoughts on “Gekruide gehaktballetjes met harissakwark

  1. Dit lijkt me een heerlijk recept, ik denk dat ik het maak met half lamsgehakt en half rundergehakt.
    Zeker, dat boekschrijven gaat je niet in de koude kleren zitten. Zo’n hyperfocus op een project daar moet je echt goed van bijkomen. Lekker veel familietijd, boksen en hardlopen en niks doen de komende tijd dus.

    Groet,Greet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *