Gehaktballetjes gevuld met cheddar en mozzarella in een broodje met tomatensaus

Gehaktballetjes gevuld met cheddar en mozzarella in een broodje met tomatensaus

Een goedemorgen leuke lezers. We naderen rap het einde van 2020. Een jaar dat getatoeëerd zal blijven staan op ons netvlies. Het zal een vreemde kerst en oud en nieuw worden voor velen en voor anderen zal het wellicht stiekem een opluchting zijn om niet naar familie te hoeven of de verplichte drie zoenen op het werk te moeten doen met een ieder. Wat zijn we wat dat betreft toch een raar volkje met onze gewoonten en verwachtingen.

Onze kerst zal dit jaar niet heel bijzonder worden. We gaan ook niet opeens enorm uitpakken omdat dingen niet mogen. We gaan een nachtje slapen met elkaar in de woonkamer omdat dat gezellig is en hebben afgesproken ons kerstontbijt te starten met een chocoladefondue. Oké, wellicht pakken we dan toch een beetje uit maar niet in de zin dat we opeens allemaal dingen extra gaan doen. Qua kerstdiner denk ik aan een uitgebreide borrelplank. Iets wat we vorig jaar ook deden. Lekker bij de haard, borrelen met de kinderen en een spelletje doen en een kerstfilm in de streamingservice duwen.

Ik heb geen zin om uren in de keuken te staan, dat doe ik al genoeg. Ik vind vooral de ontspanning fijn en het rustig aan doen. Nu lijkt het alsof ik wellicht niets geef om het samen zijn met elkaar maar ook hier brand de kerstboom in de hoogste stand. Normaliter pak ik één kerstdag uit qua koken maar nu we geen gasten hebben doen we het rustig aan. Ik leg mij gewoon neer bij het feit dat dit beste manier is om de komende jaren wel weer samen te kunnen zijn bij elkaar. Ons inhouden zorgt er hopelijk voor dat we volgend veel meer met elkaar kunnen vieren in een hopelijk goede gezondheid. Dat is mij heel wat waard en ook een kerst zonder mijn familie of vrienden.

Met oud en nieuw houden we ons netjes aan de afspraken en komt er één koppel met hun kinderen op bezoek. Dat wordt in ieder geval een stevige borrel of biertje en lekker spelletjes doen en om 12 uur kijken hoe het vuurwerkverbod uitpakt dit jaar. Ik denk dat er genoeg te zien zal zijn.

Het recept van vandaag is ook makkelijk bij de feestdagen. Niet chique wel echt comfortfood. Gevulde gehaktballetjes met cheddar en mozzarella, op een hard of zacht broodje met een snelle en lekkere tomatensaus. Genieten kans soms ook simpel zijn. Ik wens u veilige en gezonde weken toe. Wellicht kom ik voor het eind van het jaar nog even bij u langs met extra inspiratie op deze blog. Tot die tijd kookon!

Wat heb je nodig:
Voor circa 20 balletjes:
750 g half om half gehakt
1 theelepel knoflookpoeder
1 eetlepel oregano
1 theelepel zwarte peper
2 theelepels zout
2 theelepels gerookt paprikapoeder
1 bosje verse peterselie fijngehakt

Verder nodig:
100 g mozzarella
5 plakjes cheddar
Bakpapier
Circa 200 ml Passata van goede kwaliteit (bijvoorbeeld met basilicum)
Circa 6-8 bolletjes of harde broodjes

De how to:
Doe de ingrediënten voor de gehaktballen bij elkaar in een kom en kneed dit goed door elkaar.
Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Leg de plakjes cheddar op elkaar en snijd in kleine blokjes.

Rol van het gehakt een balletjes ter grootte van een bitterbal. Druk er met je duim in en leg er een blokje mozzarella en cheddar in en rol er weer een bal van. Je hebt genoeg gehakt voor circa 20 ballen. Leg deze op een bord. Als je de ballen klaar hebt zet je het bord één uur in de koelkast.

Verwarm daarna de oven voor op 180 graden (170 hetelucht). Zet er een draadrooster in en één trede daaronder een bakplaat. Leg na het uur in de koelkast de gehaktballen op het draadrooster. Leg op de bakplaat een vel bakpapier.
Bak de gehaktballen circa 15 tot 20 minuten totdat ze gaar zijn.

Warm ondertussen de passata op en breng op smaak met zout en peper. Rooster de bolletjes of bak de broodjes af (indien nodig). Leg op elk broodje twee a drie gehaktballen en een lepel passata en geniet.

Gehaktballetjes gevuld met cheddar en mozzarella in een broodje met tomatensaus

Gehaktballetjes gevuld met cheddar en mozzarella in een broodje met tomatensaus

Gehaktballetjes gevuld met cheddar en mozzarella in een broodje met tomatensaus

Gehaktballetjes gevuld met cheddar en mozzarella in een broodje met tomatensaus

Share

2 thoughts on “Gehaktballetjes gevuld met cheddar en mozzarella in een broodje met tomatensaus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *