Gegrilde zoete aardappelsalade met bieten, tofu en chorizo

Gegrilde zoete aardappelsalade met bieten, tofu en chorizo

Het is weer zover. Er zijn twee weken voorbij sinds mijn laatste blog maar ik was even te druk met andere zaken om een recept te kunnen plaatsen. En dan vandaag maar toch een heerlijk recept uit mijn boek.  Gegrilde zoete aardappelsalade met bieten, tofu en chorizo. Een echte aanrader.

Wat heb je nodig:
Zoete aardappelen (350 g geschild)
olijfolie
1 theelepel ras el hanout
300 g rode bieten (circa 250
gram geschild)
1 zak veldsla van circa 75 g
zout
100 g chorizo
375 g tofu (325 g uitgelekt)
peper
200 g sugar snaps
½ granaatappel

Voor de dressing:

100 g magere yoghurt of
magere Franse kwark
1 teen knoflook

Nog meer nodig:
grillpan

De how to:
Schil de zoete aardappels tot je 350 gram hebt snijd ze in plakken van ½ cm dik. Halveer eventuele grote plakken. Besprenkel de plakjes met wat olijfolie en strooi de ras el hanout erover. Hussel en zet even opzij. Schil de bieten en snijd in hele dunne plakjes of lucifers.
Leg de veldsla met de bieten in een mooie schaal. Laat een grillpan op hoog vuur heet worden.

Leg de plakken zoete aardappel in porties in de hete grillpan en grill beide kanten 3 minuten of tot ze mooie streepjes hebben. Bestrooi ze met zout en leg ze op en tussen de salade. Snijd de chorizo in blokjes van 1 x 1 cm. Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjesvan 2 x 2 cm. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met een flinke snuf zout en peper. Hussel. Snijd de uiteindes van de peultjes. Als alle aardappels gebakken zijn, doe dan de chorizo, tofublokjes en de peulen in de hete grillpan. Bak, onder af en toe roeren voor circa 3 minuten. Het kan zijn dat er wat kleine stukjes aan de pan blijven kleven maar dat geeft niet. Voeg de inhoud van de grillpan na het bakken bij de salade en roer om. Snijd de granaatappel doormidden. Leg de granaatappel met de kant van de pitjes op je handpalm
of snijplank. Sla met de andere hand met een achterkant van een grote lepel op de granaatappel zodat de granaatappelpitjes eruit vallen en verwijder eventuele witte stukjes vlies. Verdeel over de salade. Kies zelf wanneer je het genoeg pitjes vindt. Maak nu nog even snel de dressing door de yoghurt of kwark in een bakje te doen, er de teen knoflook boven uit te persen en met een snuf zout door te roeren. Vind je de dressing te dik? Doe er dan een klein scheutje water bij. Serveer de salade met de dressing en met een lekker stuk bruin (stok)brood.

Gegrilde zoete aardappelsalade met bieten, tofu en chorizo

Gegrilde zoete aardappelsalade met bieten,
tofu en chorizo

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.