Gegrilde zoete aardappels met knoflookkwark

Gegrilde zoete aardappels met knoflookkwark

Ik kan niet wachten op het heerlijk avondje. Even met geliefden om mij heen gewoon genieten van een illusie die langzaam steeds meer scheurtjes begint te vertonen. Het is het natuurlijke verloop als je oudste al 7 is geworden en de bende daaronder ook rap ouder wordt.

bij ons is er inmiddels al weer heel wat afgelachen. Mijn oudste tuint nog steeds met open ogen in ons jaarlijkse nationaal opgevoerde toneelstuk. Toen onlangs de oudste persoon ter wereld op tv was van 117 riep zei doodleuk: “Nou Sinterklaas is veel ouder.” En onlangs nog zei ze: “Weet je pap, ik denk dat Sinterklaas misschien wel steeds na een aantal jaar iemand anders is, maar dat wij dat gewoon niet merken.” Hoe dicht ze bij de waarheid zit beseft ze niet. Op school sijpelt zo her en der het gerucht door dat hij niet bestaat. Maar, zoals zij zegt: “Als het straks 5 december is roept niemand dat meer hoor pap. Als er een cadeautje in hun handen ligt.”’ Ik verbaas me soms over haar eigen wijsheid. Ik laat haar de vragen over de goede Sint dan ook maar veel door haarzelf oplossen.

Soms slaat dat trouwens wel eens terug in je gezicht. Ben ik onze hond aan het uitlaten en kom ik enthousiast binnen dat ik net een Piet zag lopen op het dak. De bende van drie aarzelt geen moment, pakt de schoenen, gooit ze voor de haard en propt hun lijstjes er in. Mochten de Pieten toch onverwachts aan het werk die avond. Stond ik weer allemaal speelgoed door de kamer te slepen en leuk neer te zetten. Dat is bij ons beetje traditie. Dingen verplaatsen, speelgoed leuk neer zetten. De jongste begint het ook allemaal nu wat door te krijgen maar het was wel even huilen. Ze dacht namelijk dat Piet haar schoen mee zou nemen in plaats van vullen. En dus was ze bang dat haar glitterschoentje de volgende ochtend weg zou zijn. Dat vroeg om wat hoognodige uitleg.

Nog even mensen en het heerlijke avondje is er weer. Ik hoop dat u er ook van geniet met uw geliefden. Want daar draait het uiteindelijk om.

Vandaag een lekker receptje dat heerlijk als bijgerecht is. Deze gegrilde zoete aardappels met ras el hanout en heel toepasselijk, met roetvegen. Heerlijk met deze knoflookkwark en super bij vis, vlees en diverse soorten groenten. Kookon lieve mensen en geniet.

Wat heb je nodig:
350 gram geschilde zoete aardappels
Scheutje olijfolie
1 theelepel ras el hanout
Zout

Voor de dip:
100 gram magere Franse kwark
1 teen knoflook geperst
Snuf zout
Snuf peper
1 lente ui in ringetjes

Nog meer nodig:
Grillpan

De how to:
Verwarm een grillpan voor op hoog vuur. Schil en snijd de zoete aardappel in plakjes van 1/2 cm dik. Besprenkel met wat olijfolie en strooi de theelepel ras el hanout er over. Hussel. Leg de plakken in de hete grillpan en bak voor circa 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bestrooi met wat zout.

Meng alle ingrediënten voor de dip door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de aardappels. Zo simpel, zo lekker.
Gegrilde zoete aardappels met ras el-hanout

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *