Gado Gado met gerookte forel

Gado Gado met gerookte forel

Gado gado vind ik, mede door de pindasaus, een ware traktatie. Deze versie van dit groentegerecht kan lauw, koud of warm gegeten worden en is te gek. Het mooie is dat je dit gerecht heel simpel kan aanpassen met groenten die jij lekker vindt. Ik maakte van de gado gado een heerlijke maaltijdsalade met gerookte forel, mie en gebakken ei. Natuurlijk mogen de gekookte eieren, kroepoek en een heerlijke zelfgemaakte pindasaus niet ontbreken.

Wat heb je nodig:
Voor de salade:
2 grote eieren
150 g uitgelekte mais (uit blik)
½ Chinese kool
200 g wortel
½ komkommer
10 cherrytomaatjes
100 g taugé
250 g gerookte forel

Voor de pindasaus:
4 eetlepels geraspte kokos en wat extra om de salade mee te bestrooien
1 eetlepel ketjap manis
160 g pindakaas met stukjes noot
1 theelepel sesamolie
1 theelepel sambal oelek
2 eetlepels honing
sap van 1 limoen

Voor de woknoedels:
olijfolie of zonnebloemolie
2 grote eieren
1 theelepel trassie trafasie
(garnalenpasta)
150 g woknoedels
zout

Optioneel:
kroepoek

Nog meer nodig:
grove rasp en staafmixer
koekenpan of wok

De how to:
Kook 2 eieren tot de gewenste hardheid en laat ze afkoelen. Laat de mais uitlekken. Snijd de Chinese kool in reepjes, was deze en laat uitlekken. Rasp de wortel met een grove rasp, snijd de komkommer in plakjes en elke plakje weer in 3 stukjes en halveer de cherrytomaatjes.

Maak de pindasaus door geraspte kokos, ketjap manis, pindakaas met nootjes, sesamolie, sambal, honing, limoensap en een scheutje water te pureren tot een egale massa. Begin met een klein scheutje water en maak de saus zo dik als je zelf wil. Eventueel kun je de
saus ook verwarmen. Zet hem dan voor het serveren op zacht vuur en laat onder af en toe roeren even zachtjes pruttelen. Zet een pan met water op hoog vuur en breng aan de kook.

Leg alle groenten op een grote schaal. Leg de witte kool onderop en leg er dan de andere groenten in hoopjes op maar laat het midden van de schaal vrij. Pel de gekookte eieren en snijd ze in partjes.

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water. Doe een klein scheutje olijfolie of zonnebloemolie in een koekenpan of wok en zet op hoog vuur. Roerbak de 2 rauwe eieren, voeg de trassie en de mie toe, bak circa 1 à 2
minuten en roer stevig door. Voeg een snufje zout toe. Haal de pan van het vuur. Laat 2 minuten afkoelen. Schep de mie in het midden van de salade. Breek de forel in stukjes.

Verdeel de forel en de gekookte eieren over de salade. Bestrooi de salade tenslotte met wat geraspte kokos. Serveer met de pindasaus en eventueel kroepoek. Laat iedereen zijn eigen bakje gado gado samenstellen.

 

Gado gado met gerookte makreel

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *