Frozen kwark met blauwe bessen

Mijn gezonde voedingspatroon is inmiddels aardig ingelijfd als levensstijl. Al zou je dat van sommige recepten op mijn site niet zeggen. Maar genieten mag niet alleen, het moet zelfs. Ik ken mensen die hun hele leven puur in de discipline blijven. In sommige gevallen is dat makkelijker vol te houden maar het leven is te mooi, lekker en leuk om niet af en toe flink uit de ban te springen. En dus blijf ik Snickerstaarten, cheesecakes, spareribs, stoofvlees en wat al niet meer maken en delen met jullie (dont worry). Maar naast al die heerlijkheden probeer ik ook geregeld gezonde en verantwoorde maaltijden en tussendoortjes te plaatsen. Vooral voor doordeweeks.

Doordeweeks eet ik nu vaak in de avond Franse kwark met noten en rozijnen. Maar ook dat gaat een keer vervelen. En dus ging op zoek naar een snack die je ook elke dag kan eten zonder dat de weegschaal en ik een rommelige scheiding aan moeten gaan.

Dus pakte ik “Jamie’s Superfood voor elke dag” er maar weer eens bij en kwam ik zijn recepten voor Frozen Yoghurt tegen. En ijs mensen, ijs is toch wel één van mijn favoriete snacks. Ik was een beetje sceptisch over het recept maar omdat niet geschoten altijd mis is maakte ik Jamie’s Frozen Yoghurt. En dat had ik beter niet kunnen doen. Want sindsdien heb ik al vele varianten geprobeerd en ben ik driftig nieuwe varianten aan het proberen. Want dit is lekker! Oh boy oh boy. En laag in de calorieën en hoog in vitamines en vezels (ongeveer 160 Kcal per portie). En dus een prima en lekker tussendoortje voor doordeweeks.

Ik maakte een eigen versie van dit recept en verving yoghurt voor kwark en deed er ook minder havermout in. Als fruit voegde ik blauwe bessen toe met een snuf kaneel maar je kan ook een soortgelijke hoeveelheid ander diepvriesfruit gebruiken om te variëren. De principes zijn hetzelfde als je de banaan maar toevoegt. Kijk, het is geen Ben & Jerry’s maar het is wel verdomd lekker en super makkelijk om te maken. En je kan het prima invriezen en bewaren. Ook handig.

Als je het niet zoet genoeg vind kan je aan dit recept overigens wat honing toevoegen om het iets zoeter te maken. Na het maken strooide ik er nog wat nootjes over voor wat bite maar je kan er bijvoorbeeld ook nog een klein beetje pure chocolade over raspen. Mijn missie voor een ander soort snack in de avond is zeker geslaagd en binnenkort plaats ik nog een variant voor jullie. Want de ideeën-box is nog niet leeg. Echt een heerlijk en makkelijk tussendoortje maar zorg dat je wel een keukenmachine hebt.

Wat heb je nodig:
Voor 2 personen:
250 gram blauwe bessen (bevroren)
50 gram havermout
1/2 rijpe banaan
Snuf kaneel
200 gram franse magere kwark
Optioneel lepel honing

Bij opnieuw ontdooien: Scheut melk.
Nog meer nodig:
Keukenmachine

De how to:
Doe de bessen, banaan, kaneel en havermout in de keukenmachine. Hak dit mengsel fijn. Zet de machine soms stil om de bevroren massa die aan de zijkanten plakt naar het midden te duwen. Laat de machine draaien en giet de yoghurt of kwark erbij en mix tot het een romig geheel is. Proef, voeg honing naar smaak toe en mix opnieuw. Eet de frozen yoghurt direct of bewaar hem circa 30 minuten in de vriezer. Alles na die 30 minuten wordt hij te hard. Dus wil je het maken en bijvoorbeeld een paar dagen later eten? Doe de bevroren frozen yoghurt dan opnieuw in de keukenmachine met een scheutje melk en maal fijn tot het weer een romig geheel is. Net zo makkelijk.

Blauwe bessen frozen yoghurt

Share

2 thoughts on “Frozen kwark met blauwe bessen

  1. Pingback: Banaan, pindakaas en chocolate chip cookie ijs zonder ijsmachine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *