Zelf Fried chicken of zelfgemaakte kfc maken

Zelf Fried chicken of zelfgemaakte kfc maken

Op mijn site heb ik al een recept staan voor fried chicken. Maar de afgelopen tijd knaagde dit recept aan mij. Ongeveer zoals een hongerige man die koken kan knaagt aan een kip. En zo werd het tijd om iets nieuws te knagen te bedenken. Ik wilde fried chicken een nieuwe poging geven.

De vorige versie vond ik gewoon zoveel werk. En de nieuwe poging is met dit recept zeker gelukt zeg. Minder omslachtig dan mijn eerste recept en met een super lekkere krokante kruidenkorst. Een recept dat allerminst gezond is dus niet klagen als je niet kan stoppen met eten en de weegschaal teleurgesteld naar je kijkt na afloop. Een recept voor bijzondere momenten dus. En mocht je nu niet zo’n knager zijn, dan kan je dit recept heel goed maken met stukjes kippendij of reepjes kipfilet. En die kan je ook weer heerlijk in een tortilla, taco of flatbread stoppen of tijdens een feestje serveren. Ik serveerde bij mijn poten gegrilde mais, stokbrood, coleslaw en nog wat sausjes. Blijde gezichten en een strijd om het laatste stukje waren het gevolg.

Goed weekend mensen en kookon!

Wat heb je nodig:
½ liter karnemelk
2 grote eieren
800 g grote kipdrumsticks

Voor de kruidenmix:
50 g panko (Japans broodkruim)
1 eetlepel maïzena
200 g bloem
2 theelepels oregano
1 eetlepel knoflookpoeder
½ theelepel cayennepeper
1 eetlepel uienpoeder
2 theelepels gerookt paprikapoeder
1 theelepel gember
½ eetlepel zout en wat extra
2 theelepels gemalen zwarte peper

Verder nodig:
Vershoudfolie
Circa ½ tot 1 liter zonnebloemolie
Keukenpapier

De how to:
Doe in een diepe kom de karnemelk en kluts er de 2 eieren doorheen. Leg de kipdrumsticks erin en dek af met vershoudfolie. Laat enkele uren in de koelkast intrekken.

Meng voor de kruidenmix alle ingrediënten door elkaar in een kom. Haal de kip na enkele uren uit de koelkast en laat circa 30 minuten op temperatuur komen.

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en vul deze half met zonnebloemolie. Laat 7 min opwarmen.

Haal een stuk kip uit de karnemelk schud een beetje uit en leg in je kruidenmengsel. Wentel er goed door, schud een beetje uit, haal nogmaals door de karnemelk en nogmaals door de kruidenmix. Leg de gepaneerde stukken klaar op een bord.

Leg voorzichtig circa 5 drumsticks tegelijk in de pan. Laat ze bakken op middelhoog vuur. Het is belangrijk dat de pan bruist tijdens het bakken maar niet als een gek bubbelt. Draai desnoods het vuur dus iets zachter. Draai de stukken elke 3 minuten voorzichtig om en bak circa 15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en  dan een paar minuten rusten op bijvoorbeeld een vel bakpapier terwijl je de andere stukken bakt (ze blijven zeker wel 15 minuten warm in de tussentijd geen zorgen). Bestrooi voor het serveren met nog wat zout en smullen maar.

Recept voor zelfgemaakte KFC

Fried chicken of zelfgemaakte kfc

Fried chicken of zelfgemaakte kfc

Fried chicken of zelfgemaakte kfc


Tip: Je kan dit recept ook maken met reepjes kipfilet als je niet houdt van botjes. Snijd dan kipfilet in een paar centimeter dikke reepjes, paneer dubbel en bak ze in porties circa 5 minuten. Stuk sneller klaar dus.

Share

2 thoughts on “Zelf Fried chicken of zelfgemaakte kfc maken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *