Fried Chicken Burger

Fried Chicken Burger

Dag allemaal, wat fijn dat je er bent (ben je nieuw hier? Of ben je al bekend? Zongen ze bij De Luizenmoeder). Er zijn weer twee weken voorbij gevlogen en dat betekent een nieuw gerecht. Fried chicken burger staat er op mijn kalender. En daarom vandaag dit heerlijke comfortfood op de site.

Ik weet niet hoe het met u is maar ik ben toe aan weer een zonnetje en langere lichtere dagen. Weer wat meer positieve energie en wat meer leven in de brouwerij. Ik werk net als velen ook nog steeds thuis en dat vraagt dermate veel energie dat ik in de avond weinig zin en energie over heb om bijvoorbeeld de deur uit te gaan of ook maar iets te ondernemen. Ben enorm blij dat ik weer mag sporten binnen en dat voelde al als een echte verademing. Ik dreigde toch wel echt een kluizenaar te worden. Nu ik dat zelf ook inzie probeer ik weer wat meer te doen. Al is het maar even bij vrienden op bezoek, iets nieuws proberen, openstaande klusjes op te pakken. Zoals mijn twee fietsen die beiden kapot zijn te laten maken, een nieuwe sport te proberen en wat vaker af te spreken. Dingen doen waar je meer energie van krijgt dan dat ze kosten. Ik lijk soms wel heel sociaal maar kan mij namelijk ook heel goed terugtrekken in mijn eigen wereldje waardoor ik steeds minder sociaal word.

Dus, de ramen open, de frisse lucht in en dingen doen die kunnen. Het helpt. Zoals tijd maken voor een mooie foodphoto ook al is er nauwelijks goed licht. De daglichtlampen uit het stof halen, setup maken hoe de foto eruit moet komen te zien en het gewoon weer doen. En zeg nou zelf, de fried chicken burger is een plaatje geworden waar mening fastfood restaurant jaloers op mag zijn. Ik leg mijn lat hoog, u hoort het. Voor dit recept laat ik je de keuze of je dubbel paneert/dipt. Wat jij lekker vindt. Ik deed het nu éénmaal maar je ziet veel mensen het dubbel doen. En je kan de frituurpan gebruiken of zoals ik doe het in een gewone pan frituren (ik heb al jaren geen frituurpan meer uit zelfbescherming). Crunch en frisse sla en tomaat en voila. Hemel op aarde. Mocht u er ook even doorheen zitten na al die donkere dagen? Dit helpt en de stap zetten om toch weer even uit je schulp te kruipen en iets te ondernemen. Go get it en kookon!

Wat heb je nodig:
Voor 6 burgers
2 theelepels oregano
1 eetlepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
3 theelepels paprikapoeder
500 ml karnemelk
3 kipfilets

Voor het paneren (verdubbel als je dubbel wil paneren):
250 g bloem
1 eetlepel bakpoeder
1 1/2 theelepels zout

Ook nodig:
1 liter zonnebloemolie
6 Italiaanse bollen
IJsbergsla
Tomaat
Augurk
Mayonaise

Verder nodig:
Bakpapier
Deegroller
Draadrooster van de oven

De how to:
Meng de oregano, knoflook, uienpoeder en paprika door elkaar in een mengkom. Giet de karnemelk erbij en roer goed door elkaar.

Snijd de kipfilets in de breedte doormidden. Leg ze op een snijplank en leg er een vel bakpapier overheen. Sla met een deegroller tot een dikte van 1cm en leg ze in het karnemelkmengsel. Het kan zijn dat je nu meerdere stukken hebt door het slaan, maar dat geeft niet, het wordt toch rommelig. Laat drie uur tot een dag marineren.

Meng het bloem, bakpoeder en zout in een grote kom. Als je dubbel gaat paneren VERDUBBEL DAN DEZE HOEVEELHEDEN.
Haal een stuk kipfilet uit het karnemelkmengsel, laat uitlekken en haal deze door het bloemmengsel totdat deze geheel bedekt is. Leg de stukken op een bord.

Als je dubbel paneert:
Leg het stuk gepaneerde kipfilet weer in de karnemelk, laat uitlekken en haal nog een keer door het bloemmengsel.

Leg daarna op een bord en ga door tot je alle stukken kipfilet hebt gepaneerd.

Doe de olie in een diepe pan en verwarm circa 7 minuten op middelhoog vuur. Of verwarm een frituurpan voor op 180 graden. Laat 2 a 3 stukken kipfilet per keer voorzichtig in de hete olie zakken. Laat circa 3 a 4 minuten frituren, en draai halverwege om. Haal de stukken fried chicken, als ze goudbruin en gaar zijn uit de hete olie, laat uitlekken en leg op een (omgekeerd) draadrooster van de oven. Leg onder het draadrooster een bord of stuk keukenpapier mocht de kip nog lekken.

Snijd een Italiaanse bol open, beleg met sla, wat gesneden tomaat, fried chicken, augurk en eindig met een flinke klodder mayonaise.

Fried Chicken Burger

Fried Chicken Burger

Share

One thought on “Fried Chicken Burger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *