Frambozen tiramisu

Frambozen Tiramisu

Dag leuke lieve mensen, na mijn vorige post ben ik verheugd u te melden dat het goed gaat met mij. En dat is voor nu het laatste wat ik erover wil zeggen. Het is ook niet leuk u elke keer lastig te vallen met allerlei onhebbelijkheden. Dus vandaag vrolijk nieuws. Het gaat gelukkig weer goed met mij en ik ben van plan die lijn vast te houden. Inmiddels is het scholierenleven voor de bende weer gestart en daar komen ook alle hobbys’s, speeldates, huiswerk en sport ook weer bij kijken. En ondertussen proberen de heldin en ik ook aan de conditie te blijven werken. Dat samen met het opvoeden van een nieuwe pup en onze banen, is het best druk maar ook gezellig. De tijd vliegt en we vervelen ons niet. En gisteren had ik ineens zin in een nieuw dessert. Om het weekend te vieren. Het werd Frambozen Tiramisu.

Frambozen Tiramisu (?). Een heerlijk recept waar ik opeens zin in had om het te bedenken en uit te werken. Mijn kinderen zijn gek op tiramisu maar ik wilde ze eigenlijk niet in de avond nog een shotje espresso geven. Dat in de traditionele vorm van tiramisu met in koffie gedrenkte lange vingers. En omdat het warm weer was had ik zin in iets fruitigs maar wel romig. Dus bedacht ik dat het wellicht lekker was een tiramisu te maken met fruitroom. En dus bedacht ik deze variant. En om de lange vingers wel wat sponzig te maken en smaak mee te geven drenkte/verdronk/dronken ze, (?) dipte ik ze in een kop sterke thee. En dat resultaat is ook erg lekker.

Wel belangrijk om te vermelden is dat je de tiramisu echt wel zeker 4 uur moet laten opstijven om hem wat body te geven. Dus neem even de tijd om het die kans te gunnen. Frambozen met cacao, room en lange vingers. Het resultaat is verrukkelijk. Enjoy mensen en maak er een mooi weekend van. Kookon!

Wat heb je nodig:
500 g diepvriesframbozen
1 zakje earl grey thee
2 eetlepels suiker voor de thee en 8 voor de mousse (10 totaal)
250 g mascarpone
400 g crème fraiche
1 theelepel vanille-extract
350 gr lange vingers
CacaoDe how to:
Laat de frambozen ontdooien.
Zet een kop sterke thee en voeg de suiker toe. Giet dit in een diep bord en laat afkoelen.
Voeg de mascarpone samen met de crème fraiche, suiker en vanille en mix met een mixer tot een glad mengsel.

Pak een ovenschaal of ronde kom. Ik gebruikte een ovenschaal die circa de helft zo groot is als een schaal die je normaliter voor lasagne gebruikt. Rol een lange vinger door de thee en leg in de schaal. Herhaal tot je een laagje lange vingers hebt over de gehele bodem en giet 1/3e van je frambozen mengsel erover. Herhaal dit met lagen lange vingers tot je drie lagen lange vingers hebt in de schaal en giet het laatste frambozenmengsel erover. Bestuif met cacao en laat zeker 4 uur in de koelkast opstijven.

Frambozen Tiramisu

Frambozen Tiramisu

Bijlagen
Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.