Escamocha (Mexicaanse fruitsalade) uit Comida Mexicana

Escamocha (Mexicaanse fruitsalade) uit “Comida Mexicana” (Fruitsalade)

Van uitgeverij Good Cook mocht ik een recept delen uit het kookboek Comida Mexicana. Een heerlijk boek met authentieke Mexicaanse recepten! (Zie hieronder meer over dit boek).
Een escamocha, een gezonde (of toch niet!) snack om de dag mee te beginnen, is een fruitsalade die naar keuze geserveerd wordt met honing en muesli of met geklopte slagroom en hagelslag. Ik heb al deze ingrediënten gebruikt in dit recept, omdat ik het op deze manier lekker vind, maar je kunt natuurlijk naar eigen smaak ingrediënten kiezen en mengen. Escamocha’s worden ’s ochtends vroeg op de markten verkocht aan klanten die ze als ontbijt eten. Al weet ik ook nog dat ik ze na school at. In de Mexicaanse hitte waren ze heel verfrissend!

Wat heb je nodig:

VOOR 8 PERSONEN

150 G WATERMELOEN, IN BLOKJES
150 G CANTALOUPEMELOEN, IN BLOKJES
1 GOLDEN DELICIOUS APPEL, KLOKHUIS VERWIJDERD, IN BLOKJES
150 G PAPAJA, IN BLOKJES
150 G ANANAS, IN BLOKJES
4 AARDBEIEN, GEHALVEERD
30 G GERASPTE KOKOS
100 G MUESLI
80 ML SINAASAPPELSAP
3 EL HONING
80 G GEKLOPTE SLAGROOM, PLUS EXTRA TER GARNERING
HAGELSLAG, TER GARNERING

De how to:
Meng de watermeloen, canteloupemeloen, golden delicious appel, papaja en ananas in een grote kom.

Schep in acht glazen 1 eetlepel van het fruitmengsel, strooi er een beetje geraspte kokos en muesli over en sprenkel er een kleine hoeveelheid sinaasappelsap en honing over. Schep hier 2 theelepels slagroom op.

Herhaal voorgaande stappen tot alle ingrediënten op zijn. Schep een laatste lepel geklopte slagroom op het fruit en leg een aardbei op de slagroom.

Strooi hier een beetje hagelslag op en serveer de fruitsalade meteen.

Escamochas uit Comida Mexicana

Samenvatting Comida Mexicana: De Mexicaanse keuken heeft veel meer te bieden dan taco’s en guacamole. De Mexicaanse Rosa Cienfuegos laat zien hoe rijk deze keuken is in dit fraai vormgegeven kookboek. ‘Comida Mexicana’ biedt authentieke recepten die overheerlijk én maakbaar zijn en de Mexicaanse eetcultuur weerspiegelen. Duik de keuken in en begin bij de basis: maak zelf tortilla’s, salsa verde of roja en frijoles charros, het meest gegeten bonengerecht in Noord-Mexico. Geniet van typisch Mexicaans streetfood, bekend als carnachas, en waan je aan een eetstalletje in Mexico. Verras je tafelgenoten met de lekkerste vis-, vlees- en groentegerechtjes en sluit af met een flan Mexicano of pastel de tres leches. ‘Comida Mexicana’ is bovenal een praktisch kookboek: geen ellenlange lijsten met benodigde ingrediënten; de producten zijn bovendien goed verkrijgbaar en de recepturen zijn eenvoudig te volgen dankzij de heldere uitleg van de auteur. Met dit kookboek haal je de echte Mexicaanse eetcultuur in huis.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.