Egyptische gekruide Quesedillas

Egyptische gekruide Quesedillas

Er zijn van die recepten die te weinig eer krijgen maar verdomd lekker zijn. Dit recept inspireerde ik op mijn favoriete kookboek “Jamie’s Amerika.” Ik paste het recept voor Egyptische gekruide quesedillas aan, aan mijn eigen smaak. Het is een heerlijk recept om restjes vlees op te maken maar als je die niet hebt bak je het vlees gewoon vooraf en laat je het afkoelen. Uiteraard kan dit ook met een vegetarische vleesvervanger.

Je gooit er in alle simpelheid toch hoge ogen mee. Een heerlijk recept voor de lunch, als luxe tussendoortje of, met een flinke salade of portie groenten, een heerlijk diner.

Mocht je geen sumak kunnen vinden (meestal bij een Arabische toko te vinden) dan kan je het ook weglaten. Sumak geeft een wat fruitige zurige smaak aan je gerecht. Maar wil je het niet gebruiken vervang het dan door de rasp van de schil van 1 limoen. Ik wens u een heerlijk weekend! Kookon!

Wat heb je nodig?
350 gram gebakken stukjes kippendijfilet (gebakken in olijfolie en zout en peper) of een ander restje gebraden vlees (Pulled pork) eend, of gehakt of een vegetarische vervanger.
1 x de rasp van de schil van een citroen en sap van 1/4 citroen
3 lente-uitjes of 1 rode gesnipperde ui
1 eetlepel sumak (of rasp van de schil van 1 limoen)
1 eetlepel sesamzaad
1 theelepel zout
1 theelepel (niet gemalen) komijnzaad
1 tl gerookt paprikapoeder
1/2 theelepel venkelzaad
1 hand strooikaas
2 grote eieren
Zout
Peper
8 kleine tortilla’s
Olijfolie

Verder nog nodig:
Twee bakplaten
Bakpapier
4 eetlepels hummus
Een klein bakje hüttenkäse
Zoete chilisaus

De how to:
Verhit de oven op de hoogste stand en zet twee bakplaten erin.
Snijd het gebakken vlees in kleine stukjes. Doe het vlees met de schil van de geraspte citroen en het sap van de kwart citroen in een kom. Snijd de lente-ui in ringetjes of snipper de rode ui. Doe nu alle kruiden, de eieren, kaas, wat zout en peper en de (lente-)ui erbij en roer dit goed door elkaar.

Beleg een tortilla met een paar eetlepels van het mengsel en leg er een tortilla bovenop. Herhaal dit ook met de andere tortilla’s. Vet een vel bakpapier in met wat olijfolie en leg de belegde tortilla’s er op. LDruppel ook wat olijfolie op de bovenkant van de tortilla’s.

Haal de bakplaten uit de hete oven. Schuif het vel bakpapier met de tortilla’s op de bakplaat. Leg nu weer een vel bakpapier bovenop de tortilla’s en en schuif de bakplaat in de oven. Leg nu de andere hete bakplaat op het bovenste vel bakpapier en bak de tortilla’s circa 6 a 8 minuten zodat de tortilla’s aan beide kanten goudbruin worden. Doe ondertussen de hummus in een schaaltje en in een ander bakje de hüttenkäse met een scheutje zoete chilisaus.

Haal de tortilla’s uit de oven als ze lekker bruin zijn en snijd ze in punten. Je bent nu klaar om te genieten. Dipping time!

Serveer met een salade of gestoomde groenten als je er een diner van wil maken.
egyptische quesedillas

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *