Drie soorten Bruschetta

Er zijn van die lome avonden dat je heerlijk in de tuin, balkon, of in het park kan zitten. Van die avonden dat de rosé of koud bier rijkelijk vloeit. Dat je het leven even waardeert zoals het is. Of juist even stapt uit de realiteit van alledag en denkt, nu is het even goed. Dit hapje is een hapje dat daar zo lekker bij past. Geroosterd Italiaans brood, nog warm uit de oven besmeerd met een teen knoflook en dan met één van deze drie toppings belegd. Bruchetta natuurlijk! Daarmee smaakt het leven nog net even beter, dat biertje nog net even lekkerder en is de zomer nog net even mooier.

Een stukje eetbare zomer of eetbaar Italië. Het is maar net wat je zelf prefereert. De foto bij dit gerecht was van een lome avond zoals ik zojuist beschreef. En daar maakte ik de Bruschetta’s weer net even anders. Maar vandaag geef ik je drie varianten daarop. Maak ze en geniet in ieder geval met volle teugen van deze heerlijke bruschetta. Salute!

Wat heb je nodig:
Voor de tomatenbruschetta:
450 gram rijpe tomaten in kleine blokjes
2 tenen knoflook (geperst)
4 eetlepels olijfolie
10 blaadjes basilicum fijngehakt
Zout
Peper

Voor de doperwtenpesto:
250 gram ontdooide doperwten
Een hand parmezaanse kaas
25 gram pijnboompitten
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel oregano
1 teen knoflook

Voor de bruschetta met ham:
Plakjes Italiaanse ham
Geitenkaas
Honing

De how to:
Voor alle bruschetta’s geldt dat je plakken stokbrood of ciabatta (mijn voorkeur) eerst roostert in de oven of grillpan. Smeer ze daarna in met een doormidden gesneden teen knoflook voor wat extra smaak. Beleg met de bruschettamix van jouw keuze besprenkel eventueel nog met wat olijfolie en geniet.

Tomatenbruchetta:
Was en snijd de tomaten voor de tomatenbruschetta in kleine blokjes en doe ze in een kom. Pers er twee tenen knoflook boven uit en voeg de olijfolie toe. Hak de basilicumblaadjes fijn en voeg deze toe samen met een snuf zout en peper. Laat twee uur marineren en proef daarna. Breng eventueel nog wederom op smaak met zout en peper. Ik vind een grove mix erg lekker maar als je van wat fijner houdt kan je de mix ook pureren zodat je een lekkere salsa krijgt.

Voor de doperwtenpesto:
Mix alle ingrediënten met een staafmixer of blender tot een grove pasta. Enjoy!

Voor de Italiaanse bruchetta:
Doe een plakje ham op een stuk warm stokbrood. Beleg met een stukje geitenkaas en een paar druppels honing.
Twee soorten bruschetta 1

Share

One thought on “Drie soorten Bruschetta

  1. Pingback: Simpele pastasalade met spek en pesto - De man die koken kan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *