Die man zijn Warme Chocolademelk (drie variaties)

Nu de winter nadert en de chocolademelk in grote getalen weer de schappen uit vliegt leek het mij wel eens lekker wat recepten te plaatsen voor pakjesloze chocolademelk.
Want zeg nou zelf. Na een wandeling in de vrieskou, de wachtrij bij de aankomst van Sinterklaas, een dagje shoppen, een potje hardlopen, liefdesverdriet of elk ander goed excuus. Als je een chocoladekick kan gebruiken is er maar weinig zo lekker als warme chocolademelk. Het lijkt zo simpel. Chocolade, of cacao, melk en een zooi suiker. Maar vergis je niet. Chocolademelk, echt lekkere chocolademelk is best een kunst. Vele versies zijn bij mij al de revue gepasseerd. Met een 18+ kick, marshmallows, slagroom, kaneel, koekkruiden, kamillethee, gember en zout.

Vandaag een drietal recepten die je wat mij betreft allemaal een keer moet proberen. De chocolademelk kan je allemaal met gewone melk maken maar met amandelmelk is ook een goed alternatief. Verwarm de amandelmelk dan wel heel rustig!

Ik schrijf elk recept voor één persoon. Dus dan is het een kwestie van vermenigvuldigen met het aantal mensen die je dit genot ook gunt. Geniet in je eentje van deze bekers warm en vloeibaar geluk of kruip tegen je lief of goede vriend en vriendin aan met een fleecedeken en ervaar de winter.

Variatie 1:
Chocolademelk van amandelmelk en koekkruiden
Deze variant is romig en met een snuf koekkruiden smaakt hij echt naar de winter.

Wat heb je nodig:
225ml amandelmelk
1,5 eetlepel cacao van goede kwaliteit
Flinke snuf koekkruiden
1 eetlepel rietsuiker

De how to:
Doe de melk in de pan en zorg dat je de melk rustig heet laat worden. Als hij heet is (niet laten koken maar net iets onder koken brengen) haal je de pan van het vuur en klop je met een garde de cacao door de melk. Voeg een flinke snuf koekkruiden toe en de eetlepel rietsuiker. Roer en laat een minuutje rusten.

Variatie 2:
Mijn favoriet: Chocolademelk met marshmallows en Baileys.

Wat heb je nodig:
175 ml halfvolle melk (voor een iets heftiger choco resultaat kan je ook 150ml melk gebruiken)
25 gram pure chocolade in stukjes (minimaal 70 % cacao)
Snufje kaneel
1 borrelglaasje Baileys (optioneel)
Wat kleine marshmallows
½ eetlepel honing.

De how to:
Breek de chocolade in stukjes. Verhit de melk op middelhoog vuur tot aan het kookpunt. Haal dan de pan van het vuur en klop met een garde de chocolade erdoor tot hij is opgelost. Voeg het snufje kaneel toe en roer nog even door. Doe nu als laatste de Baileys en de honing er bij en roer weer door. Strooi enkele kleine marshmallows bovenop en klaar is deze heerlijkheid.

Variatie 3:
Chocomelk met chilipeper en pindakaas (klein glaasje groot genot)

Wat heb je nodig:
25 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)
0,5 eetlepel rietsuiker
60 ml melk
1/2 theelepel pindakaas
Chilipeper naar smaak.

De how to:
Hak de chocolade in stukjes. Verwarm nu 60 ml melk tot het kookpunt. Haal van het vuur. Voeg de chocolade in stukjes toe en roer door.

Giet in een beker en voeg suiker, pindakaas en wat chilipeper toe voor een extra kick. Roer goed door. Geniet. Nee doe nou maar. Geniet!
Die man zijn chocoladedmelk

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *