De man zijn visschnitzels

Ik ben gek op schnitzels. Iets met nostalgische Duitse vakanties en gewoon ook een bord vol vlees. En hoewel ik graag een schnitzel verorber zijn andere ingrediënten in een gekruid en krokante laag ook heerlijk. Kip, groenten, kaas maar ook vis.

Laatste tijd wordt er veel gediscussieerd over visfilet zoals panga en tilapia. Over de herkomst en de smaak. Ik hou me graag buiten die discussie. Omdat er over smaak wel te twisten valt en er ook positieve tegengeluiden zijn over de herkomst van deze vissen. Dus vind je het niets? Eet het niet en gebruik een andere soort. De vis is hier niet het punt.

Ik geef vandaag een recept voor heerlijke visschnitzels met visfilet. Ik gebruikte daarvoor panga maar uiteraard kan je elke visfilet gebruiken die je zelf lekker vindt. Dit recept geeft elke visfilet een heerlijk krokant laagje. En wil je de krokante laag ergens anders voor gebruiken, bijvoorbeeld kip of varkensvlees dan kan dat natuurlijk ook. Enjoy! En kookon!

Wat heb je nodig:
Voor circa 4 visfilets
4 duurzaam gekweekte of gevangen visfilets
100 gram bloem
2 eetlepels (en wat extra) kruidenrub Bijvoorbeeld deze rub.
4 boterhammen waarvan de binnenzijde is vermalen tot broodkruim
2 grote eieren
Olijfolie

De how to:
Ontdooi de vis en dep deze droog met keukenpapier. Maal de binnenzijde van de boterhammen fijn tot fijne broodkruim in een keukenmachine en doe de kruimels daarna in een diep bord. Weeg de bloem af en doe deze met 2 eetlepels van de kruidenrub in een diep bord. Kluts de eieren en doe deze op een derde bord.

Zet een pan op middelhoog vuur met een flinke scheut olijfolie. Haal de visfilets achtereenvolgens door de bloem, eis en broodkruim en leg ze in de pan. Bak de vis tot deze gaar is en de schnitzels goudbruin. Leg ze op een bord met daarop wat keukenpapier en besprenkel ze met nog wat van de kruidenrub.

Heel erg lekker met zoeteaardappelfriet en een sausje van franse kwark, bieslook, zout, peper en wat limoensap.
Visschnitzel

Share

One thought on “De man zijn visschnitzels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *