“De man” zijn Turkse Pizza

De laatste tijd ligt mijn focus een beetje op de verse comfort foods. Gerechten waar je blij van wordt in een “De man” zijn jasje. Ik heb nog wat comfort food recepten op de plank liggen die ik afgelopen weken heb gemaakt. Meestal maak ik dit soort gerechten in het weekend omdat mijn focus doordeweeks ligt op gezond(er). Vandaag plaats ik mijn recept voor een bekend soort comfort food. De Turkse pizza. Het mooie aan dit recept is dat het helemaal niet zo ongezond hoeft te zijn als je er ook nog wat vers gekookte groenten of een goed salade naast eet. Dan past het prima in een doordeweekse dag. Het kost niet veel tijd om te maken en de voldoening ervan is enorm. Toen ik deze afgelopen vrijdag op tafel zette werden mijn kinderen instant blij.mZij blij, ik blij. Enjoy deze overheerlijk eTurkse pizza’s. Kookon!

Wat heb je nodig:
8 kleine tortilla’s
250 gr Mager rundergehakt
1 Blikje tomatenpuree
2 Tomaten
1 Ui
½ Rode puntpaprika
Olijfolie
2 Tenen knoflook
Sap van ½ a 1 Citroen
½ Theelepel rozemarijn
1 Theelepel venkelzaad
1 Theelepel komijnzaad
Zout
Peper

Voor erbij:
IJsbergsla
½ a 1 Komkommer
4 Tomaten
Knoflooksaus
Zoete chilisaus

De how to:
Verhit de oven en een bakplaat op de hoogste stand (circa 250 graden) of bak straks de tortilla’s in een hete koekenpan. Verwarm in dat geval de koekenpan goed voor, voordat je pizza’s gaat maken.

Meng het gehakt met de rozemarijn, venkelzaad en komijnzaad en een snuf zout en peper. Hak de ui, puntpaprika en tomaat zo fijn mogelijk Zet een koekenpan op hoog vuur. Voeg een scheutje olijfolie toe en het gehakt en je groentemengsel. Bak het gehakt rul en bruin en zorg ervoor dat het meeste vocht uit de groenten is verdampt. Voeg daarna de tomatenpuree toe en roer goed door. Pers 2 tenen knoflook uit boven de pan en voeg het sap van de citroen toe. Begin met een ½ citroen, proef en voeg eventueel meer toe. Laat ook nu het vocht weer grotendeels verdampen. Breng op smaak met zout en peper en haal de pan van het vuur.

Snijd de sla, komkommer en tomaten in grove stukken en zet in aparte bakjes op tafel. Pak een tortilla en smeer hier een eetlepel van het gehakt/groentemengsel over uit. Het is niet de bedoeling dat je de tortilla’s super dik besmeert maar er moet gewoon een laagje op verdeeld zitten.
Turkse pizza1
Leg de tortilla op een stuk bakpapier en leg deze op de hete bakplaat. Bak circa 2 a 3 minuten. De tortilla moet een beetje kleuren maar nog wel op te rollen zijn. Bak hem dus niet krokant (!). Je kan dit ook dus in een hete koekenpan doen trouwens. Bak ze tot een beetje gekleurd maar laat ze niet hard worden.

Haal de Turkse pizza uit de oven of koekenpan en beleg naar keuze met sla, komkommer en tomaat en met wat saus. Rol op en genieten maar.

Eet, voor een complete maaltijd, met vers gekookte groenten.
Turkse pizza2

Turkse pizza3

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *