De man zijn Sinterklaasrecepten

Beste lezers, De man die koken kan raakt aan het eind van zijn Latijn. Niet letterlijk, want ik was al aan het eind van mijn Latijn. Domus, cave canum, pater, mater, dat soort werk. Best leuk dat Latijn maar ja het was een extra vak en toen besloot ik toch op zeker moment dat ik het niet leuk genoeg vond. Dus zo kwam ik al veel eerder letterlijk aan het eind van mijn Latijn. Maar genoeg over Latijn. Ik raak aan het eind. Van mijn recepten. En dat is dan weer tweeledig. Aan de ene kant nader ik het eind van mijn kookboekrecepten. Als ik zo doorga ben ik net voor de kerst klaar met het testen, fotograferen en uitwerken van alle recepten. Maar tegelijkertijd raak ik ook aan het eind van de receptenvoorraad voor mijn blog. En dus zal ik ook daar weer aan de bak, kook, grill, frituur en allerlei andere bereidingsmethodes moeten. Maar ik vind zelf dat ik zo tegen het eind van het jaar, in een periode waarin ik me toch een berg lekkere nieuwe recepten heb ontwikkeld en gekookt, ook wel een korte break heb verdiend.

Hoe ik dat ga inkleden weet ik niet maar het kan maar zo zijn dat jullie straks wellicht een weekje geen nieuw recept van mij ontdekken op de site. Dat is niet persoonlijk en ik hoop dat jullie het mij vergeven. Het was namelijk best druk. En leuk druk zeker maar tijd investeren en jezelf in meerdere delen opdelen gaat altijd ten kostte van iets. En in mijn geval is dat bijna ten kostte van elk weekend geweest, sportmomenten en het grootste deel van mijn vrije avonden. En dat ging ook weer ten kostte van tijd met de bende van drie. Die niet per se klagen want die zijn wel weer erg verwend met allerlei lekkers. Maar bij mij speelt af toe toch een soort van schuldgevoel en dat moet ik wel komende tijd een beetje gaan inlopen.

Het was overigens tot nu toe echt een enorm gave rollercoaster. Hoewel ik de eerste stijging en afdaling wel enorm eng vond, vind ik de rit nu heerlijk en wil ik nog een rondje. Ik ben nog nooit zo bewust met recepten maken, het koken en de styling bezig geweest. Dit is één van de gaafste dingen die ik tot nu heb gedaan en ik kan niet wachten om het eindresultaat te laten zien. Maar goed een lang verhaal om jullie te laten weten dat het straks misschien even wat rustiger wordt op de blog maar dat dit de reden is. En daarna ga ik jullie weer wekelijks verblijden met allerlei nieuwe ideeën die al in mijn grijze massa zijn ontstaan. Binnenkort vertel ik jullie meer over de vorderingen van het boek, wat er allemaal op de achtergrond gebeurt en wat er staat te gebeuren.

Omdat de goedheiligman weer in het land is, vandaag twee lekkere Sinterklaasrecepten die ik de afgelopen jaren al plaatste. Want een heerlijk avondje kan je hiermee nog lekkerder maken. Kookon!

De man zijn chocolademelk in drie varianten:
Warme chocolademelk in drie variaties.

De man zijn pepernotenkoekjes of pepernoten:
Pepernoten of pepernotenkoekjes

De man zijn pepernotenshake met oreo en Baileys:
Pepernotenshake

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.