De man zijn Sangria

De man zijn sangria

Voor de mensen die zich afvragen of we de auto toch hebben aangekocht. Ja. Het is gelukt En we moesten daar wel verandering in gaan brengen. Want de heldin en ik hebben besloten de hele bende van drie rond de kerst in de auto te werpen en een weekje naar Oostenrijk zu fahren. Om een sneeuwzekere week tegemoet te gaan.

Nou moet je niet denken dat de man die koken kan ook op de latten kan staan. Want ik meer het type van gracieus vallen, onderwijl de kinderklas meenemend, diverse sparren, selfiestick skiërs en eindigend met benen in een hoek die ze eigenlijk niet maken kunnen. Niet het type van onbevreesd al skiënd een weg naar beneden banen. Wel het type dat je op blooperfilmpjes terug ziet komen. Ik heb het drie keer geprobeerd hoor. Pizzapunt, poepen en de rest van de ski-les terminologie. En mijn eerste twee lessen vloog ik ook redelijk amateuristisch de indoorskihal af. Maar toen het er buiten op aan kwam en ik bovenop een piste stond hoefde ik weinig moeite te doen voor de poephouding. Het dun schoot me door de broek. Wel warm, niet de bedoeling. Ik zou de eerste skiër zijn waar je de baan die hij naar beneden maakte zo kon volgen. En dus deed ik de walk of shame en pakte ik de lift weer naar beneden. Heeft iets met controle te maken en paniek en hoogtevrees ook wel. En gewoon fysiek wat onbeholpen zijn. Ik heb niet de intentie mij weer snel op de latten te begeven hoewel ik het overigens wel leuk vond.

Maar toch naar Oostenrijk dus. Om lekker te sleeën, wandelen, sneeuwpoppen te maken, warmen bij een haardvuur, lekker te eten en te genieten van heldin en de bende van drie. En rond de kerst. Chris Rea zijn driving home for christmas wordt heel letterlijk want 2e kerstdag gaan we weer terug. Ik heb er zin an. Nu al. Beetje door de sneeuw rijden. Is overigens wel een leuk verhaal. Ik zie onze auto nog zo de berg af glijden in Zweden. Maar die anekdote bewaar ik voor een andere keer. Voor nu neem ik jullie van de kou en mijn rijke ski-verleden (ahum) weer even terug naar de warmte.

Mijn één na laatste Spaanse gerecht. Hoewel dit geen gerecht is maar gewoon een cocktail. En hoe afgezaagd wellicht ook, een recept voor sangria mag toch niet ontbreken in de Spaanse keuken. Dit recept heb ik van een vriend die weer een Spaanse collega heeft. En het is een Spaans familierecept. Wij vervingen, meer uit noodzaak dan uit wijsheid, de sherry en cognac voor Southern Comfort.

Een recept dat letterlijk goed is voor een emmer sangria. Dus een halvering van de hoeveelheden is ook prima voor een wat schappelijke hoeveelheid. Ps sorry voor de wat ongeïnspireerde foto. Het was niet mijn eerste glas toen ik de foto maakte 😉 Salud en vier het restje zomer mensen.

Wat heb je nodig:
Voor een emmer sangria (halveer eventueel de hoeveelheden voor een bescheidenere hoeveelheid)
250 ml cognac,
250 ml Bacardi,
125 ml Martini ( het liefst rode martini),
125 ml sherry
2 liter rode wijn,
500 gram suiker,
3 liter sinaasappel
4 appels in blokjes
4 sinaasappels in stukjes
Optioneel: Vervang de sherry en cognac voor een longdrinkglas Southern Comfort

De how to:
Meng alle ingrediënten in een emmer door elkaar en zet voor circa 2 uur in de koelkast. Serveer in glazen met ijsblokjes.

De man zijn sangria1

De man zijn sangria2

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *