De man zijn recepten uit de Metro

Leuk dat je op mijn site terecht bent gekomen. Waarschijnlijk kom je vandaag hier omdat je mijn artikel in de Metro hebt gelezen. Dank je voor je interesse en ik hoop dat je na het lezen van mijn artikel nog vaker zal terugkomen op mijn site zoals inmiddels anderen ook de weg naar mijn blog hebben gevonden. Ik hoop dat ik je als nieuwe lezer ook mag laten genieten van gezonde en af en toe ook wat ongezondere recepten die wel altijd vers zijn.

Mocht je mijn dagelijkse gezwets willen volgend dan kan dat op Twitter op: @mandiekokenkan
Ook ben ik te vinden op Facebook en Instagram (onder de naam: “De man die koken kan”). Ik zou het uiteraard leuk vinden als je mij wil volgen.

En mocht je vragen of suggesties hebben kan je me altijd bereiken.

Maar goed, na dit promotiepraatje voor deze hele leuke blog šŸ˜‰ is het tijd voor de recepten:
Voor het recept voor de snelle pulled pork moet je hier zijn.
Pulled pork 1

Bij het recept uit de metro maakte ik een enorme lekkere bbq saus. Het recept vind je hier:
De bbq saus:
1 stuk gember ter grootte van een duim (geschild en fijngeraspt) of 1 eetlepel gembersiroop (laat dan wel de lepel honing in dit recept achterwege)
5 geperste tenen knoflook
130 ml ketchup
1 eetlepel worchestersaus
3 eetlepels appelazijn
1,5 theelepel dijon mosterd
25 gram donkere basterdsuiker
1 laurierblad
1 theelepel uienpoeder
1 eetlepel honing
80 ml water
Snuf peper
Zout
Optioneel: Verse chilipeper in ringetjes

De how to:
Doe alle ingrediƫnten (met uitzondering van zout) in een steelpan met een snuf peper. Voeg verse chilipeper naar wens toe (begin met een klein beetje) en roer goed. Laat dit, onder af en toe roeren, circa tien minuten zachtjes koken of tot de saus lekker is ingedikt. Proef, haal het laurierblad weg en voeg eventueel wat zout en peper toe en laat de saus daarna afkoelen.

Natuurlijk hoort bij al dat vlees ook wat groen en wat fris.
Daarom maakte ik een heerlijke coleslaw. Hoe maak je deze?

De coleslaw:
Witte en rode geraspte kool (circa 300 gram)
1 appel
1 grote wortel of 3 kleintjes
1 rode ui
2 eetlepels yogonaise
1 flinke theelepel mosterd
1 flinke theelepel honing
Zout
Peper

De how to:
Meng voor de coleslaw de yogonaise, mosterd en honing met zout, peper en een scheutje water in een bakje.
Rasp de kool, wortel, ui en appel grof in een keukenmachine of met een rasp. Doe in een kom en voeg de dressing toe. Meng goed door en zet de kom afgedekt met vershoudfolie minimaal een halfuur in de koelkast om alles goed in te laten trekken.

Eet smakelijk en kookon!

151210_eten_Hoofdfoto
Foto: Floris Scheplitz, www.imagetree.eu

Share

3 thoughts on “De man zijn recepten uit de Metro

 1. Dag Walter,

  Vooral ook het recept van de coleslawsalad is voor mij erg handig. Broodje ziet er geweldig uit. Ik ben een man die alleen een ei kan koken. Een salade komt dan goed van pas. Ik ga het proberen!

  Veel succes met site en koken.

  Henk Campschreur

 2. Hai Walter,
  omdat ik ontzettend benieuwd ben hoe jouw pulled pork smaakt, heb ik besloten het morgen te eten met mijn gasten tijdens de oudejaarsviering. Het vlees staat nu in de oven. Hier was helaas nergens gerookt paprikapoeder te krijgen. Wel vond ik gerookt zout, dat heb ik nu genommen met paprikapoeder. Je hoort van mij of het gerecht bij ieder een in de smaak valt!
  Wat een geweldige foto trouwens bij het metroartikel.

  Veel groeten uit Bƶttigheim

  Yvette

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *