De man zijn pesto

Na alle grote recepten laatste tijd nu weer eens tijd voor een receptje. Een kleintje vandaag maar groot in smaak. Een heerlijke pesto met amandelen en basilicum. Heerlijk op een stokbroodje, door een pasta met rucola en rauwe ham. Of bij een lekker kipfiletje op een broodje, door een salade, op mozzarella. En tsjah waar je allemaal pesto bij kan eten dus. Simpel en snel maar het allerlekkerste met echte verse basilicum en goede kaas.

Wat heb je nodig:
Voor een flinke portie pesto:
20 gram ongebakken amandelen
1 teen knoflook
2 handen basilicumblaadjes
100ml olijfolie
25 gram gran pardano
Snuf peper
50 gram parmezaanse kaas

De how to:
Doe alle ingredienten voor de pesto in een staafmixer en mix tot je een mooie romige pesto hebt of maal alles fijn met een vijzel (dit heeft vaak de voorkeur omdat je dan beter de grofheid kan controleren en je er makkelijk nog wat aan kan toevoegen of niet). Doe de pesto over in een schaaltje. Hij is dan makkelijk een paar dagen houdbaar in de koelkast maar bedek hem met een klein laagje olijfolie en vershoudfolie. Eet zoals je hem zelf lekker vind.

Wil je hem door pasta doen? Kook wat pasta en schep wat pesto (naar smaak) na het afgieten, met een beetje van het kookvocht van de pasta, door elkaar.

Share

2 thoughts on “De man zijn pesto

  1. Pingback: De man zijn kipburgers met extra proteïne | De man die koken kan

  2. Pingback: Simpele pastasalade met spek en pesto - De man die koken kan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *