De man zijn Monster koekrepen

Monster koekrepen? Koekrepen die monsterlijk groot zijn? Monsterlijk ongezond? Monsterlijk eruit zien? Man die koken kan wat heb je nu weer verzonnen? Nou eigenlijk komt deze naam van een Amerikaans recept. Monster cookie bars. Maar dit is mijn versie daarvan nadat ik een recept of tien heb bekeken. En ik vind ze in ieder geval monsterlijk lekker. Dikke koekrepen gevuld met chocolade, pindakaas, kokos en M&M’s. What is not to like? Verdomd lekker en genieten geblazen. Wel bedoelt voor een grote groep mensen want dit met zijn tweeën opeten met 450 gram chocolade en 160 gram M&M’s is echt teveel van het goede. Ik ga weinig woorden aan deze blog vuil maken. Genieten is de opdracht, dit is het recept daarvoor. Kookon!

Voor het koekdeeg:
240 gram roomboter
200 gram lichtbruine basterdsuiker
260 gram bloem
180 gram havermout
2 grote eieren
2 theelepels bakpoeder
75 gram chocolade in stukjes
80 gram gebroken M&M’s (chocolade M&M’s)
75 gram ongeroosterde amandelen (eventueel gezout) en gebroken

Vulling:
240 ml halfvolle melk
375 gram pure chocolade
200 ml gecondenseerde melk
80 gram M&M (gebroken) (ik gebruikte de chocolade M&M’s maar kies je favo smaak)
Pindakaas
Zeezout
3 eetlepels kokossnippers

Nog meer nodig:
Ovenschaal van 28×20 cm

Voor de koekbodem:
Doe de boter in een steelpan en laat deze smelten. Laat de boter zachtjes borrelen tot hij goudbruin is (maar laat deze niet aanbranden). Laat deze daarna 5 minuten afkoelen. Doe het bloem, havermout en het bakpoeder in een kom. Roer even door en zet opzij tot je deze zo nodig hebt. Breek de M&M’s door ze in een zakje te doen en even met een deegroller te bewerken. Ze hoeven niet allemaal stuk. De amandelen deed ik even in de staafmixer en brak ik op deze manier. Maar een theedoek en deegroller werkt ook. Hak de 75 gram chocolade in kleine stukjes.

Doe de warme boter in een eigen beslagkom met de bruine suiker. Mix met een mixer goed door. Voeg daarna de eieren toe en mix op middelhoge snelheid voor circa 4 minuten tot er een luchtig beslag ontstaat. Zet de mixer op een lage stand en voeg het bloemmengsel beetje voor beetje toe. Mix tot er een kauwgumachtig deeg ontstaat. Spatel daarna de chocoladestukjes, gebroken amandelen en gebroken M&M’s er door. Dit gaat je wat kracht kosten en het deeg lijkt nu niet meer te redden. Het komt goed! Zet daarna opzij om verder te gaan met de vulling.

Verwarm de oven voor op 180 graden (170 hetelucht).

Voor de vulling:
Breek ook deze M&M’s. Doe de chocolade, gecondenseerde melk en de halfvolle melk in een steelpan, zet op matig vuur en laat onder af en toe roeren met een garde smelten tot één geheel. Voeg daarna de kokos toe en drie eetlepels pindakaas toe. Roer even door en haal van het vuur.

Nu is het tijd de monsterrepen op te maken.

Pak de ovenschaal, doe hier twee derde van de koekbodem in en spreid uit met de achterkant van een grote lepel. Het deeg is nog steeds wat stug. Giet daarna het chocolademengsel er overheen en spreid ook dit uit met de achterkant van een lepel. Sprenkel de gebroken M&M’s hier over en besprenkel de chocolade met wat zout.

Gebruik het resterende koekjesdeeg om dit in stukjes op de chocolade te strooien. Houd je wat over van het deeg? Bak dit dan in de vorm van koekjes af in de oven (180 graden elektrisch, 170 hetelucht en bakken tot goudbruin).

Zet de schaal op een rooster in de oven voor circa 25-35 minuten. De monsterrepen zijn klaar als de koekstukjes aan de bovenzijde goudbruin zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen in de schaal. Bewaar ze het liefst een paar uur in de koelkast om ze wat te laten opstijven voordat je ze snijd.
De man zijn monster koekrepen1

De man zijn monster koekrepen2

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *