De man zijn kerstrecepten

Heerlijk de kerst! Het met je geliefden doorbrengen, kerstverlichting aan, spelletje doen, wandelen, warme choco en natuurlijk heerlijk met elkaar eten. Of, lekker kerstfilmpjes kijken, op de bank onderuit zakken en helemaal niemand om je heen halen en in klein gezelschap lekker eten. Dat kan natuurlijk ook. Het is natuurlijk net wat je ding is zo met kerst.

Bij mij thuis gingen we vaak rond kerst één dag uitgebreid tafelen en de tweede dag bijvoorbeeld oude familiefilms kijken. En dan bedoel ik films van mijn familie. Dan pakte mijn vader de projector, hoorde we het rammelen van de projector en keken we hoe mijn vader boten voor ons uitgroef in het zand op vakantie, we sinterklaas vierde met onze opa en oma en de hele familie en hoe mijn ouders nog zonder kinderen samen op vakantie waren. En ja, er was lekker eten bij dat kijken en veel gelach over haar-en kledingstijlen. Familie, samen tafelen en lekker eten zit er dus bij mij behoorlijk ingebakken als ik denk aan kerst.

Maar wat eet je dan? Ik geef je vandaag wat inspiratie voor kerstrecepten voor alle momenten van de dag. Die of gewoon gruwelijk lekker zijn, een wauw factor hebben, of goed voor te bereiden zijn zodat je relaxed aan je kerstmaal kan. En zeg nou zelf, het laatste wat je bij kerst kan gebruiken is stress. Dus lees de recepten goed door, zorg voor een goede voorbereiding en geniet op de kerstdagen vooral van je gezelschap van heerlijk eten en maak mooie herinneringen! Ik wens jullie hele fijne en heerlijke kerstdagen! Kookon!

Ontbijt/brunch/lunch:
Verse fruitsalade met cruesli
Noten rozijnenbrood
Bircher muesli
Avocado fruitmousse

Voorgerechten:
Pompoenslakken in filodeeg
Pannenkoeken met gerookte zalm
Minestronesoep met garnalen
Risotto met oesterzwam en spek
Quiche met gerookte zalm

Hoofdgerechten:
Varkenshaas in bladerdeeg
Zalm in bladerdeeg
Fried chicken
Gebraden kip gevuld met porcini
Kip op bierblik

Bijgerechten:
Rosbief Tonata salade
Tagliata salade
Surf and turf salade

Nagerechten:
Tiramisu met gemalen cantuccini
Sticky toffee pudding
Mijn versie van een sunday ijsje
Chocoladepudding met cake en kokos
Chocoladebrownietaart
IJsbombe
Hummingbirdtaart
No-Bake Nutella cheesecake
Chocolade ijstaart met cookie dough, fudge en karamel

 

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *