De man die koken kan kookboek is uit! +recept voor Amaretto Cantuccini ijs

Het “De man die koken kan kookboek” is uit!

Kookboek de man die koken kan
Hoera mensen! Het is zover! Eindelijk ligt het “De man die koken kan kookboek” in de winkel! Een bijzonder project waar mijn hart en ziel in ligt. Vanaf vandaag kan je genieten van 70 recepten die geschikt zijn voor alle dagen van de week én voor de bijzondere momenten. Een boek, dat zeker niet bedoelt is voor alleen maar mannen, maar voor iedereen die wil genieten van gebalanceerde en schaamteloze recepten.In mijn boek beschrijf ik hoe de blog  “De man die koken kan” is ontstaan en hoe eten mijn rode draad in mijn leven is. Daarnaast bevat het boek prachtige sfeerfoto’s gemaakt door Jordi Huisman.

Het eerste deel van mijn boek bevat recepten waarbij ik geprobeerd heb ze balans te geven in de hoeveelheden ingrediënten zodat ze ook geschikt zijn voor alle dagen van de week. Voor als je bijvoorbeeld uit je werk komt en een lekkere en voedzame maaltijd op tafel wil zetten.

Het tweede deel van het boek bevat recepten waar ik totaal niet heb gelet op balans. Het zijn dan ook maaltijden die echt bedoelt zijn voor de bijzondere momenten. Wanneer je met de mensen die je lief hebt aan tafel of juist alleen in een zonnetje of stil hoekje wil genieten van schandalig lekkere recepten waar alleen genieten telt. Eten dat verwarmt, troost, en hopelijk deel uitmaakt van nieuwe mooie herinneringen.                                                                          Foto: Jordi Huisman
De man die koken kan kookboek Foto: Jordi Huisman

In boek vind je recepten voor een aantal basisrecepten zoals pasta-en pizzasaus, flatbreads en tortilla’s. Basisrecepten waarmee je eindeloos kan variëren. Maar ook heerlijke pasta’s, falafel, nacho’s, spareribs, verwarmende kip tandoorisoep, gado gado, luchtige pannenkoeken, mijn mega gevulde hamburgers, Toblerone cheesecake en mijn ultieme appeltaart. Van ontbijt tot dessert kan je met dit boek aan de slag. Een boek dat niet bedoelt is om je kast te vullen, wel je maag. En een boek dat je hopelijk keer op keer uit zal willen gebruiken. Niet geschreven door iemand met een achtergrond in koken, wel door iemand die gewoon gek is op koken en lekker eten.

De man die koken kan kookboekDe man die koken kan kookboekDe man die koken kan kookboekkookboek de man die koken kan

Ik ben van mening dat iedereen kan koken. Je hoeft natuurlijk geen Picasso te zijn om toch een mooi schilderij te maken. En zo is het ook met koken.


Foto: Jordi Huisman 

Ter viering van het feit dat “ik” nu echt te koop ben in de winkel deel ik vandaag alvast een voorproefje door een heerlijk recept uit mijn boek met jullie te delen. En houd de site in de gaten want binnenkort heb ik nog een leuk cadeau. Wil je mijn boek bestellen? Dan kan dit online maar je kan natuurlijk ook bij je betere lokale boekhandel terecht!

Vind je het leuk wat ik doe? Dan zou ik het zeer waarderen als je deze blog deelt. Want een beetje extra promotie kan nooit kwaad. Voor nu kookon! En veel plezier met dit recept!

ISBN: 13 9789402601749
Type Hardcover
Prijs 24.95
Nur 440
Maat 23,5 x 20 cm
Aantal pagina’s 208
Taal Nederlands

Amaretto cantuccini-ijs

(Let op deze versie is niet geschikt voor personen die geen alcohol mogen)

Wat heb je nodig:
450 ml slagroom
1 blikje gecondenseerde melk (397 g)
60 ml amaretto
100 g cantuccinikoekjes

Nog meer nodig:

mixer
schone theedoek met deegroller of keukenmachine met hakmes
diepvriesbak met deksel

De how to:
Klop de slagroom in een kom tot hij bijna stijf is. Mix de gecondenseerde melk en amaretto met een mixer erdoor tot het goed gemengd is. Dit duurt circa 1 minuut. Doe de koekjes in een theedoek, vouw dicht, en sla met een deegroller in stukjes of pulseer in een keukenmachine tot je grove stukjes en grote en fijne kruimels hebt. Spatel de koek door het ijs. Doe het ijs in een diepvriesbak met deksel en zet minimaal 6 tot 8 uur in de vriezer. Langer kan natuurlijk ook. Laat het ijs circa 10 minuten op temperatuur komen voordat je het gaat scheppen.
IJs zonder ijsmachine

Share

9 thoughts on “De man die koken kan kookboek is uit! +recept voor Amaretto Cantuccini ijs

  1. Hoi Walter wat is het een super mooi.boek geworden.
    Wij willen het zeker in ons bezit krijgen en zullen het dan met trots gaan gebruiken.
    Niet meer twijfelen je hebt het bewezen.
    xx

  2. Pingback: Win "De man die koken kan" kookboek inclusief een gerecht klaargemaakt door mij!

  3. Hoi Walter! Gefeliciteerd met het uitbrengen van je allereerste kookboek. Super trots op je collega! Toch maar even geflikt! Ben reuze benieuwd of ook ik je aan de hand van je boek mooie maar vooral heerlijke recepten op tafel kan zetten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *