De food bucketlist tag

De Food Bucket List Tag:
Naar aanleiding van een oproep van Pauline van www.uitpaulineskeuken.nl om ook een food bucketlist te maken en deze te delen, doe ik daar graag aan mee. Want als echte eetfanaat heb ik nog heel wat op mijn lijst staan. Goed idee Pauline om zo je wensen op eetgebied eens in kaart te brengen. De food bucketlist is een lijst waarbij je je eigen doelen op foodgebied kan stellen. Doel is natuurlijk je doelen ooit eens te bereiken maar ik moet zeggen dat mijn lat vrij hoog ligt. Maar hee, nooit weglopen voor een uitdaging en met een beetje mazzel heb ik er nog wat jaartjes de tijd voor om wat af te kunnen strepen. Dus hier komt mijn food bucketlist. 😉

1. In welk restaurant wil je graag eten?
Ik ben breed fan van allerlei keukens maar een tien gangen sterrendiner heb ik niet echt geduld voor. Toch zou ik wel eens bij een echt sterrenrestaurant willen aanschuiven om gewoon eens te proeven. Wat maakt de sterren nou zo bijzonder. Ook wil ik graag nog bij Jamie’s Italian eten in Engeland als Gennaro Contaldo in de keuken staat. Ook wil ik graag soulfood eten in New Orleans of bij de bekendste bbq restaurants in Amerika. Vraag me niet waarom maar dat lijkt me te gek.

2. Wat koop je altijd kant en klaar maar wil je zelf helemaal from scratch maken?
Ik koop steeds minder kant en klaar maar één van mijn favoriete snacks zijn appelflappen. Die moet ik toch echt eens zelf maken. Helemaal niet moeilijk maar meer een luiigheid dingetje. Kerststol is ook zoiets. Mijn eigen brood maken lijkt me ook fijn maar nu wint gemak het telkens boven de tijd.

3. Welk gerecht zou je nog een keer willen proeven?
Gans en het maken van kerstkalkoen staan nog op mijn lijstje. Maar ook brisket, een heel geroosterd varken proeven. En heel veel soorten vis.

4. Wat wil je nog aan je keukenstash toevoegen?
Simpel. Een kitchenaid of pastamachine of beide 😉

5. Wat is je ultieme foodie wens?
In een bad chocoladevla liggen. Nee, das niet waar. Vroeger wilde ik altijd in een kaaswinkel werken zodat ik zoveel kaas mocht eten als ik wilde. Maar ook die droom is vervlogen. Mijn ultieme foodie wens? Een culinaire trip maken zoals Anthony Bourdain en Jamie Oliver hebben gedaan. Van land naar land, of staat naar staat. Met de locals meekijken en gewoon alles proeven.

6. In welk land wil je de oorspronkelijke versie van een gerecht proeven?
Echte taco’s (tortilla’s) en enchiladas in Mexico, brisket in Amerika, maaltijden van native Americans proeven, hangi in Nieuw Zeeland (is er toen niet van gekomen), kangaroe in Australie.

7. Wat wil je leren eten?
Vis. Ik heb moeite met vis die teveel als vis smaakt. En dat ligt aan mij denk ik. Omdat ik nog steeds niet de juiste bereidingen heb gevonden. Dus zou ik wel eens met Bart van Olphen echte vis willen klaar maken en leren hoe het echt hoort te smaken. Om te zien dat het ook anders moet kunnen.

8. Voor wie zou je nog een keer willen koken?
Jamie Oliver. Hoe kan het ook anders? Of voor Thomas Acda. Omdat hij een mede foodie is en bedreven (thuis)kok en mijn andere grote held. Samen iets bereiden, drinken en ondertussen praten over het leven, liefde, vriendschap en wat hem beweegt.

9. Wat zou je nog willen leren in de keuken?
Ik moet nog zoveel leren. Ik zou wel eens een dag willen leren hoe je een dier schoonmaakt, waar alle stukken vlees vandaan komen en hoe je producten op hun kwaliteit beoordeelt.

10. Welke food challenge zou je nog een keer willen doen?
Suikerloos, dieten, ik heb best wel al wat dingen gedaan in mijn leven en het heeft elke keer invloed gehad op hoe ik mij voel en wat het met mijn lijf doet. Onlangs las ik een biografie over een MMA-vechter. In de aanloop naar hun wedstrijden eten en trainen zij afgepast om sterker, gespierder en sneller te worden. Daarbij worden ze vaak bijgestaan door een kok die voor ze kookt zodat ze alle voedingsstoffen binnen krijgen. Ik zou wel eens zo een personal foodcoach willen hebben en een x aantal weken keihard willen trainen om te zien wat het met mijn lichaam en geest doet. Het is een uitdaging op food en maar ook mentaal gebied. En daarna als het klaar is natuurlijk als beloning een cheatmeal.

Share

3 thoughts on “De food bucketlist tag

  1. Een lang en rijk leven wensen ik je toe (natuurlijk op alle gebied!!!!!) Maar er zitten zeker wensen bij die ook binnen niet al te lange tijd te vervullen zijn. Succes

  2. Mooie lijst Walter! Ik hoop dat je wensen uitkomen in 2016!
    Ik heb een paar tips voor je zodat je wellicht komend jaar wat punten kan afstrepen van je food bucketlist! Voor punt 9 zou je contact kunnen opnemen met meneer wateetons via zijn blog/website. http://wateetons.com/wateetons-workshops/#koptotstaart
    En wat betreft punt 7: begin februari verschijnt het nieuwe boek van Bart van Olphen bij uitgeverij Carrera Culinair. Trek de stoute schoenen aan en leg ze je vraag voor. Wie weet valt er iets te regelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.