Dadel milkshake

Tsjah, als je teveel dadels haalt voor je Sticky Toffee Pudding, dan moet je met de overige toch ook wat. Vullen met kaas kan natuurlijk. Wikkelen in bacon en onder de grill en besmeren met honing en chilipeper. Ook erg lekker. Maar het werd een simpel maar oh zo lekkere milkshake. Het kaneel en de gemberpoeder geven deze shake net nog wat extra’s. Een deel van je dadels zal in stukjes op de bodem van je glas eindigen. Dus een lepel om van dat laatste zoete restje te genieten heb je wel nodig. Te makkelijk en ach, waarom zou je dit niet maken?

Geinspireerd op Jamie’s Amerika.

Wat heb je nodig?
Voor twee kleine milkshakes of één grote:
20 verse dadels (ontpit)
250 milliliter ijskoude halfvolle melk
Een snuf kaneelpoeder
Een snuf gemberpoeder
Optioneel: 2 ijsblokjes

De how to:
Ontpit de dadels en laat ze vijf minuten in een laagje heet water weken. Doe ze daarna met de melk, kaneelpoeder en gemberpoeder in een blender. Blender alles fijn. Voor een extra ijskoude kick kan je nog 2 ijsblokjes toevoegen en de blender nog even laten draaien. Kwestie van uitschenken en opdrinken. IMG_7072

Share

2 thoughts on “Dadel milkshake

  1. Leuk en lekker makkelijk recept! Voor oud-collega’s dit als gezonde snack gemaakt. Was een succes en gelukkig bleef er genoeg over om ook zelf met het gezin van te genieten. Er hoeft inderdaad geen suiker toegevoegd te worden, de dadels maken de melk al zoet genoeg. Wees wel heel voorzichtig met het gemberpoeder, anders gaat het scherpe teveel overheersen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *