Clubsandwich “De man” stijl

Toen ik mijn facebookvrienden vroeg om nieuwe recepten kreeg ik de suggestie eens een clubsandwich te bedenken. Een top idee want ik hou wel van een goede dikke sandwich. Dus toen ik mijn gedachtes eenmaal de vrije loop liet was een eerste concept al snel bedacht. Wel wijk ik wat af van de traditionele sandwich. Maar ja ik wijk zelf ook af dus wat maakt het uit. Een clubsandwich bestaat normaliter uit drie boterhammen geroosterd witbrood maar ik koos voor deze variant voor een lekkere boeren bruine boterhammen maar niet te dik gesneden. Het moet wel een sandwich blijven. Ook koos ik voor een lekker gebakken kipfiletje op deze topper. Voor de kip maak ik gebruik van dezelfde kruidenrub die ik ook gebruik voor mijn kip op bierblik. Maak lekker veel van deze rub want je kan hem namelijk op diverse gerechten gebruiken. Maar goed nu terug naar de sandwich. Houd je meer van vis, vervang dan de kip en rub voor een dikke plak gerookte zalm of tonijn of makreel. Enjoy!

Wat heb je nodig?
Voor 2 personen als maaltijd of 4 personen als lunch:

6 boeren bruine boterhammen
1 kipfilet (liefst biologisch)
Ongeveer 1 eetlepel kruidenrub: Van dit recept.
Handje rucola sla
Paar plakjes Gran padano
4 plakken bacon
Hand cherrytomaten in plakjes
Paar plakjes komkommer
Paar augurken in plakjes
2 hardgekookte eieren (liefst biologisch)

Optioneel:
Yogonaise
Handje chips

Voor de dressing:
1 teen knoflook
1 avocado
Sap van halve citroen of sap van halve limoen
4 a 5 eetlepels magere yoghurt
Zout
Peper
Half bosje verse koriander of 1 flinke eetlepel korianderblad.

De how to:
Kook de eieren tot ze hard zijn (circa 8 minuten) en laat deze afkoelen.

Snijd de kipfilet in de lengte doormidden. Doe de filetjes tussen een stuk keukenpapier en sla met een deegroller plat zodat het vlees sneller gaart en extra mals wordt. Bestrooi de voor en achterzijde met de rub.

Bak in een koekenpan de bacon bruin en krokant en laat deze uitlekken op een stukje keukenrol. Doe nu een eetlepel olie in de pan en bak je kipfilets in dezelfde pan tot deze gaar zijn.

Maak nu de dressing. Doe de avocado, knoflook, yoghurt, citroen/limoen, zout, peper en koriander in een blender en mix tot je een luchtige dressing hebt. Als het moeilijk op gang komt qua mixen voeg dan nog wat yoghurt toe of een beetje water maar pas op dat het niet te dun wordt. Proef en voeg zo nodig nog wat zout en peper toe.

Zet een grillpan op het vuur en rooster de boterhammen totdat ze goudbruin zijn en eventueel mooie grillstreepjes hebben. Je gaat nu twee clubsandwiches tegelijk maken dus doe onderstaande met twee boterhammen tegelijk.

Leg een boterham neer. Besmeer met de avocadodressing. Doe nu een handje rucola hier bovenop gevolgd door de kipfilet en de bacon. Leg nu de volgende boterham er bovenop met weer een klodder avocadodressing of yogonaise. Beleg nu met een paar plakjes gran pardano, komkommer, plakjes ei, plakjes tomaat en plakjes augurk en leg de laatste boterham bovenop. Steek twee grote satéprikkers in de boterham en snijd voorzichtig doormidden.

Serveer met wat (paprika)chips, patatjes of wat extra salade en geniet.
IMG_6900

DPP_11520

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *