Chokladbollar

Chokladbollar

Chokladbollar, wie kent ze niet? Nou ja ik denk dat er best wel wat mensen zijn die ze niet kennen. Maar het zijn lekkere chocoladeballen die je veelal in Zweden aantreft. En aangezien de zomervakanties naderde leek het mij wel gepast om een recept van mijn vakantie van vorig jaar te delen. Toen waren we namelijk het Zweedse land aan het rondtouren en man wat een heerlijk land. Schitterende natuur, vriendelijke mensen en heerlijk eten. Deze ballen zijn super simpel maar o zo lekker. Zet ze op tafel, veeg het niet bestaande zweet (niet zweed) zogenaamd van je voorhoofd en doe net alsof het wel veel werk was. Ons geheim ok? Geniet! En kookon!

Wat heb je nodig:
Voor circa 12 chockladbollar
85 g boter op kamertemperatuur
150 g havermout
3 eetlepels cacao
150 g kristalsuiker
2 eetlepels sterke koude koffie
0,5 theelepel vanille-extract

Om door te rollen:
Geraspte kokos of hagelslag

De how to:
Doe alle ingrediënten in een mengkom en kneed met schone handen in enkele minuten tot een kleiachtig deeg. Rol er circa 12 ballen van en rol deze door een bakje met daarin wat geraspte kokos of hagelslag. Bewaar de ballen circa 1 a 2 uur in de koelkast en laat ze voor het serveren een half uur op temperatuur komen.

chockladbollar

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *