Chocoladetrifle met chocolademousse

Chocoladetrifle met chocolademousse

De eerste maand van het jaar is inmiddels verstreken. Het leek nog gisteren dat we de kurken plopten elkaar zoende en op de schouders klopten en een gelukkig nieuwjaar wenste.

Ik heb inmiddels weer een leuk locatiebezoek op stapel staan. Ik mag op uitnodiging naar Jamie’s Italian in Rotterdam om het nieuwe menu te proberen en ik mag daar binnenkort op mijn blog mijn ongezouten of gezouten mening over geven. Ook de bende van drie mag mee eten dus kan ik meteen kijken hoe het kindermenu hen bevalt. Een leuke krent in de pap en hopelijk heeft u er ook wat aan.

In ander nieuws ben ik druk bezig het manuscript, dat ik ondertussen terug heb van de redacteur, aan te passen. Fijn als iemand met een stofkam door je tekst gaat en goede vragen stelt. Volgende week moet ik de laatste tekst inleveren en dan is er weer een stap richting de uitgave afgerond. Super spannend.

Voor nu heb ik weer een heerlijk chocoladerijk recept klaar staan. Een heerlijke chocoladetrifle met chocolademousse en (optioneel) amaretto. Een machtig lekker dessert en net voor het weekend online. Eet smakelijk en kookon!

Wat heb je nodig:
Voor een trifle voor circa 4-6 personen
200 g crème fraîche
250 g ricotta
6 eetlepels havermout
1 theelepel vanille-extract
5 eetlepels poedersuiker
150 g pure chocolade minimaal 70% cacao
450 g chocolade roombotercake
1 borreglas amaretto.
Klein beetje halvajam aardbeien
Witte vlokken

Nog meer nodig:
Kom van 20 cm doorsnede

De how to:

Mix de crème fraîche, ricotta, havermout, vanille en poedersuiker circa 1 minuut met een mixer door elkaar. Verwarm een steelpan met wat water en zet er een passende vuurvaste kom op. Breng het water aan de kook. Breek de chocolade in stukjes en smelt deze, onder af en toe toren, au bain-marie in de kom. Haal de kom van het vuur en laat de chocolade 5 minuten afkoelen. Klop daarna de chocolade door het ricottamengsel tot het goed is opgenomen.

Snijd de cake in plakjes van 0,5 cm dikte en beleg de bodem van je schaal met één laag cake. Stop gaatjes dicht met stukjes cake. Verdeel 1/3e van de mousse over de cake en smeer uit. Doe er nu weer een laagje cake op en stop de gaatjes weer dicht. Verdeel er nu een borrelglas (of twee) amaretto over. Verdeel nu weer 1/3e van de mousse over de cake en leg er daarna de laatste laag cake op. Besmeer deze met wat halvajam en de laatste mousse. Bestrooi met vlokken en zet de trifle in de koelkast tot gebruik.

Chocoladetrifle met chocolademousse

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *