Chocoladebrokken met zoute sticks en nougat

Chocoladebrokken met zoute sticks en nougat

Hoewel ik nu met mijn kont hopelijk op een campingstoel zit starend naar een vuurtje of BBQ of wellicht uitkijkend op een Zweeds strand, kan ik u natuurlijk niet laten zitten zonder een goede chocoladeboost. Want ik weet zeker dat ik naast gehaktballetjes met bessensaus inmiddels ook wel de Zweedse chocolade heb getest. Dat heb je als chocoholic. Dan heb je af en toe je shot nodig. En om u niet met lege chocoladehanden achter te laten daarom vandaag een heerlijk recept voor oh zo simpele chocoladebrokken met zoute sticks en stukjes nougat. Want de combi van krokante zoute stukjes met chocolade is zooooooo goed.

Ziet u hoeveel o’s ik gebruik om te benadrukken hoe goed? Dat zou ik natuurlijk niet doen als het niet waar was. Zout en chocolade gaat echt zo goed samen. Het is jammer dat mensen nog steeds niet willen geloven dat bijvoorbeeld bacon en chocolade samen echt een gouden combinatie zijn. Probeer maar eens mijn nutellapizza met gesuikerde bacon, echt waar zo lekker. Maar nu dus zoute sticks die ik op zichzelf altijd heel saai vind maar toch altijd weg-eet (herkenbaar?) wel erg lekker zijn met chocolade. En de nougatblokjes gebruik ik voor wat balans en en wat extra te kauwen in dit recept. Gebruik gerust een mengeling van chocolade voor dit recept bijvoorbeeld, wit, melk en puur maar ik ging voor de volle pure variant. Op de foto ziet u nog dat ik geprobeerd heb de nougat door de chocolade heen te marmeren maar dat werkte niet echt lekker (werd hard) dus heb ik het recept nog een keer gemaakt maar die was al op voordat ik de camera kon pakken.

Nou genoeg slap gezwets, een recept, vol chocolade en zout en heerlijk dus. Groeten uit Zweden. Kookon!

Wat heb je nodig:
50 g roomboter
200 g melkchocolade > Of een combinatie van 300 g chocolade die jij lekker vindt.
100 g pure chocolade met 70% cacao >
1 eetleprl honing
Zoute sticks
85 g nougat (ik gebruikte noten rozijnen)

Nog meer nodig:
Steelpan
Cakeblik
Bakpapier

De how to:
Doe de roomboter met de in stukjes gebroken chocolade in een hittebestendige kom die op een steelpan past. Zet de kom op een steelpan met daarin een scheutje water en breng het water aan de kook. Smelt op middelhoog vuur onder af en toe roeren tot een romig mengsel.

Leg een vel bakpapier in het cakeblik en beleg de bodem met zoute sticks. Breek ze daarna in kleine stukjes.

Snijd de nougat in stukjes en bewaar ongeveer 3 gesneden blokjes. Verdeel de rest van de nougat over de stickjes en hussel. Giet nu de chocolade over de nougat en stickjes en wiebel een beetje om de chocolade overal tussen te krijgen. Leg nog wat stukjes zoute sticks en de 3 bewaarde in stukjes gesneden blokjes nougat op de chocolade en prik enkele stukjes een beetje in de chocolade. Zet het cakeblik enkele uren in de koelkast om hard te worden en snijd de chocolade daarna in brokken. Bewaar in de koelkast maar niet te lang (lukt je toch niet) anders worden de stickjes taai. Dus lekker oppeuzelen met circa 2 dagen.

 

Chocoladebrokken met zoute sticks en nougat

Share

One thought on “Chocoladebrokken met zoute sticks en nougat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *