Chocoladebrokken met M&M’s noten en rozijnen

Chocoladebrokken met M&M’s noten en rozijnen

Lieve mensen, ik ben terug. Nou ja, ik ben al een tijdje terug maar ik ben weer live. Niet life, want ik was niet dood, maar live. Terug van weggeweest, geen vooruitgeschreven blogs meer. In die zin dus. Terug van twee weken Italië en de eerste werkweek die er alweer op zit. Ik ben op bloggebied nog wel in vakantiemodus. Dat wil zeggen dat ik nog even één post per week plaats tot heel Nederland weer terug is met de sleurhut, auto, boot, tent, motor, fiets, wandelschoenen, vliegtuig en al het andere dat mensen naar een bestemming brengt of geschikt is om in te slapen.

Het waren twee heerlijke weken in het buitenland. Ondanks alle ellende die overal plaatsvond in de wereld en waar ik zeker mijn ogen niet voor wil sluiten. Nieuws bereikte ons mondjesmaat en telkens weer was het schrikken. Want tsjonge. Narigheid overal. Je zou er soms bijna het vertrouwen in de mensheid voor opzeggen. Ware het niet dat ik er vanuit ga dat er nog genoeg lieve behulpzame en vredelievende mensen zijn en wij nog altijd in de meerderheid zijn om van deze wereld een mooie en vredelievende plek te maken. Met het oog op de toekomst van mijn bende van drie is dat hetgeen ik hoop dat we toch voor hen achterlaten met elkaar. Maar soms is het moeilijk de schoonheid in de wereld te blijven zien met zoveel bruut geweld. Maar goed ik wilde een vrolijke blog schrijven en dat is de insteek van dit verhaal.

Voor de bende, de heldin en mijzelf waren het twee weken zon, zwembad, spelletjes, mooie dingen zien en heel veel pizza en pasta eten. Niet alleen maar met onze vrienden. En eindelijk, eindelijk at ik na twee weken Italië een  pasta vongole. Dat was een doel dat ik mezelf had gesteld. Dat ik dat deze vakantie zou eten. Niet dat ik het niet zelf zou kunnen maken maar als je in Italië bent dan moet je het gewoon een keer door een Italiaan laten maken en voorschotelen. Heerlijk was het. Ik heb een goede referentie opgedaan en ga binnenkort eens mijn versie maken. En naast al dat lekkere eten en gezelligheid was het ook heerlijk borrelen Niet voor de bende, wel voor de grote mensen die mee op vakantie waren. Lekkere biertjes, prosecco, amaretto, limoncello, Bellini’s. Ja genieten.

Het eerste biertje dronk ik de eerste avond van de vakantie na aankomst, een uur ploeteren om de tent op te zetten, in de brandende zon werken om de auto en spullen uit te pakken en de eerste frisse duik in het zwembad. We zaten na die duik in het restaurant, hadden enorme dorst en gingen voor de eerste pizza van de vakantie. Zeldzaam lekker was dat  biertje. Zeker met een ondergaand zonnetje en de eerste licht verbrande schouders. Ik kan het iedereen aanraden even uit de dagelijkse storm te stappen. Het is lastig maar soms moet je gewoon even in het oog van de storm verkeren waar het rustig is en even de boel de boel laten. Die storm komt wel weer.

Je hoeft er niet ver voor te reizen maar gewoon even de dagelijkse digitale en werk-wereld laten voor wat het is en je richten op het nu. Een boek lezen, tv en telefoons laten voor wat het is. Elke keer neem ik het me weer voor als ik terug ben van vakantie maar elke keer glijd ik weer terug die storm in. Het is niet anders. Op die manier waardeer ik het oog van die storm ook weer. Vandaag een heerlijk simpel receptje om weer rustig te beginnen met bloggen. Ik hoop dat het goed gaat met jullie en allen een goede tijd op vakantie hebben of nog mogen hebben. Kom veilig en heel weer terug en zoek dat oog in die storm! Kookon en geniet van deze heerlijke simpele chocoladebrokken!

Wat heb je nodig:
200 gram pure chocolade 70% cacao in stukjes
75 gram witte chocolade
75 gram notenmix met rozijnen
1 hand M&M’s

De how to:
Bekleed een cakeblik met bakpapier.

Maak eerst de karamel:
Pak een steelpan en doe er klein een laagje water in. Zorg voor een goed passende kom die je er bovenop kan zetten en doe daar de pure chocolade in stukjes in. Zet het vuur middelhoog en breng het water in de steelpan aan de kook. Roer af en toe door en smelt de chocolade au bain Marie. Of wel in het bad van Marie

De witte chocolade smolt ik ook, maar dan in een bakje dat ik onder af en toe roeren in een pannetje met een laagje kokend water had gezet. Dat was puur mijn gebrek aan nog een steelpan maar het werkte prima. Doe het zo of smelt ook die chocolade au bain marie.

Als de witte chocolade is gesmolten laat je deze even drie minuten afkoelen.

Leg tijdens het smelten 75 gram notenmix en de M&M’s op de bodem van het cakeblik en giet de pure chocolade er overheen.

Giet kruiselings de witte chocolade over de pure chocolade en marmer met een mesje nu ook de witte chocolade. Marmeren is dat je met het mesje kleine streepjes maakt in de chocolade zodat er overal mooie streepjes ontstaan. Let op! Niet teveel marmeren. Beheers je! Want anders is het effect verloren.

Zet het cakeblik nu enkele uren in de koelkast om de chocolade uit te harden. Breek of snijd daarna in grove stukken en geniet!

Chocobrokken M&M

Share

2 thoughts on “Chocoladebrokken met M&M’s noten en rozijnen

  1. Pingback: Paas inspiratie - De man die koken kan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *