Chocolade oreo milkshake

Ultieme chocolade oreo milkshake

Het leven is onvoorspelbaar, hoewel we het soms graag in voorspelbare stukjes proberen te delen. We maken plannen voor later, kijken vooruit en stellen doelen waarmee we de tijd en omstandigheden proberen te beïnvloeden. Maar daar hebben we uiteindelijk maar gedeeltelijk de grip op. Vaak halen we doelen wel. Maar onverwachte omstandigheden kunnen altijd plaatsvinden. Controle is de illusie die we zelf creëren om ons het idee te geven dat wij in de lead zijn. Het enige voorspelbare aan het leven is dat het toch onvoorspelbaar is. Dat maakt het soms een fantastische achtbaan en soms een konijnenhol waarin we steeds dieper dreigen te vallen.

Uiteindelijk zijn we afhankelijk van vele factoren om ons heen die de loop en koers van het leven bepalen. Onze genen, opvoeding, het land waar je geboren bent, gezondheid, weer, de baan die je hebt, het verkeer, de opleiding die je deed, het tijdstip waar je ergens bent en anderen om ons heen. Het leven is geen rechte lijn maar meandert als een rivier richting zijn eindbestemming. En soms is een allesbepalende en onverwachtse wending die alles omgooit in dat leven één minuscule kleine cel die verkeerd deelt en daarna zijn gang gaat.

Een zeer naaste van mij heeft te maken heeft gekregen met die verkeerde celdeling. Een foutje in één enkele cel die de totale grip wegslaat en alle doelen en plannen verstoord. Die zelf is verder gaan delen. Gaan woekeren. In stilte. Tot deze niet meer verborgen kon blijven. Allerlei factoren ontstaan waar we geen controle over hebben maar bepalen dat het nu niet meer geneesbaar is. Het is de pech van de soort ziekte, van tijd, van die groep wetenschappers die hier nog niet de sleutel van het slot naar hebben gevonden.

Ook hier is er enkel controle op mogelijk. En verder alleen gemiddelden die nu de nog beschikbare tijd gaan bepalen. Dat is voor iedereen anders. Weer die factoren die de tijd bepalen en of er sprake is van geluk of pech. We lijken zoveel te weten maar soms is de medische wereld er ook één waaruit juist blijkt dat we lang niet alles weten.

Het was daarmee een zware week. Naast alle lockdown perikelen en onzekerheden die er voor velen van ons nog meer spelen. Als een gebroken glas moeten we de stukjes weer lijmen al zal er altijd hiermee een gebroken stukje aanwezig blijven. Tot die tijd blijven we zoveel mogelijk positief en genieten van wat nog kan. Machteloos aan de zijlijn, is dat iets  waar we nog wel invloed op hebben. En hoe lang het duurt voordat het glas leeg is, dat zal de tijd uit moeten wijzen.

Het voelde nu verkeerd om opeens met een lekker recept op de proppen te komen. Maar in deze donkere dagen vind ik het belangrijk wel iets positiefs terug te kunnen geven. Al is het maar om bezig te zijn met iets positiefs voor anderen. Daarom vandaag na dit zware verhaal toch een heerlijk recept voor deze ultieme chocolade oreo milkshake.

Kookon lieve mensen, zorg goed voor elkaar en geniet van wat er wel is en kan.

Wat heb je nodig:
Voor circa 4 grote glazen:
Voor de botercremé
55 g boter
20 g cacaopoeder
40 g poedersuiker
3 theelepels melk

Diverse sprinkles

Verder nodig:
Flesje chocoladesaus
300 ml kokosmelk
200g Vanille-ijs
8 oreo koekjes en 2 losse
4 losse bolletje vanille-ijs

Slagroom

Materialen:
Mixer
Staafmixer of blender

De how to:
Mix de ingrediënten voor de botercremé tot met een mixer tot de dikte van chocoladepasta. Zet de glazen klaar en bekneed de glas met een dun laagje botercremé. Doe een leuke dip in een kommetje. Rol het glas met botercremé door een dip en zet elk glas minimaal een uur in de koelkast.

Voordat je gaat serveren:
Doe een scheutje chocoladesaus in je glas en zwenk het glas om het te verspreiden. Doe in een kom of blender de kokosmelk, vanille-ijs en oreokoekjes en blend tot een gladde massa. Doe een bolletje ijs in de glazen. Giet de milkshake in de glazen. Spuit er een flinke dot slagroom op, verkruimel een half oreo koekje erover en giet er wat chocoladesaus op.

Ultieme chocolade oreo milkshake

Ultieme chocolade oreo milkshake

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *