Chocolade Lion boterrepen

Chocolade Lion boterrepen
Weekend! En dat betekent tijd voor weer een goddelijk weekendgerecht. Iets wat langer duurt om te maken, of waarbij ik niet let op de balans, of een heerlijk toetje, of een gebaksel. En vandaag een simpel maar oh zo goed gebaksel. Het lijkt op brownies maar er zit geen bloem in. Het lijkt op boterkoek, maar wederom geen bloem.

Daarom noem ik ze maar chocolade lion boterrepen. Want boter zit er wel in en noten en rozijnen, en Lions, heel veel Lions. En het is zo makkelijk, maar dat moet je alleen niet aan je bezoek vertellen. Want dan stelt het allemaal niet zoveel voor en dat is zonde van dit ongelooflijk lekkere recept. Dus vooral moeilijk kijken als mensen je goedkeurend aankijken en achterover vallen van dit lekkere recept.

En als ze ook om dit recept vragen, gooi er dan wat termen in als au-bain-marie, vakkundig mixen, opstijven, le chocolate deconstrueren, het toevoegen van granen en roep er een weetje bij. Dat pinda’s geen noten zijn maar peulvruchten. En als ze door blijven vragen om het recept zeg dan dat het een oud familierecept is dat je beloofd hebt nooit te delen. Lekker die illusie zo laten. Dat zo lekker zo simpel kan zijn.

En als je nou niet van Lion houdt (snap ik niets van) voeg dan Snickers, Mars, Balisto of een andere lekkere candy-bar toe. Hatseklats een heerlijk recept. Heerlijk weekend allemaal! Kookon!

Wat heb je nodig:
200 gram mini-Lions in grove stukken gehakt
50 gram havermout
250 gram noten-rozijnenmix
200 gram pure chocolade 70% cacao
125 gram roomboter
3 grote eieren (liefst biologisch)

Nog meer nodig:
Bakpapier
cakeblik

De how to:
Breek de chocolade in stukjes en doe deze met de boter in een hittebestendige kom die op een steelpan past.
Doe een laagje water in de steelpan, plaats de kom erboven en breng het water aan de kook. Zet het vuur laag en laat de boter en chocolade smelten.

Doe in een andere mengkom de rozijnen, havermout, grof gehakte stukken lion en de 3 grote eieren. Roer dit alles goed door elkaar.

Bekleed een cakeblik met bakpapier. Als de chocolade is gesmolten giet je dit bij het lion/noten/eiermengsel. Roer stevig door en doe het mengsel daarna over in het cakeblik. Laat enkele uren opstijven in de koelkast en de ware traktatie is klaar.

Lion boter brownies3

Lion boter brownies1

Share

2 thoughts on “Chocolade Lion boterrepen

  1. Pingback: Paas inspiratie - De man die koken kan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *