Chocolade Frozen kwark

Onlangs plaatste ik mijn recept voor frozen Yoghurt met blauwe bessen. Erg lekker. Inmiddels ben ik alweer op zoek geweest naar nieuwe smaken frozen yoghurt met fruit. Deze versie van chocolade frozen yoghurt deed het erg goed bij mij thuis en helemaal na een avond knallen op de bokszak. En dus plaats ik deze versie vandaag voor jullie. Weer enorm simpel te maken. Kwestie van rijpe bananen een nacht van tevoren invriezen en volgende dag met de rest van de ingrediënten in de keukenmachine fijnmalen. Het is natuurlijk geen echt chocoladeijs maar een verantwoord en vullend tussendoortje waardoor je er weer even tegenaan kan is het wel. Helemaal verantwoord als je de honing achterwege laat maar dan moet je wel echt goed rijpe bananen hebben.

Verras en trakteer jezelf eens met weer een super makkelijke en lekkere snack. Kookon!

Wat heb je nodig:
Voor 2 personen
250 gram bevroren rijpe banaan in plakjes
1/2 banaan (niet bevroren).
1 a 1,5 flinke eetlepel cacao
(optioneel circa 2 eetlepels honing)
1 theelepel vanille-extract
200 gram magere franse kwark
50 gram havermout
Hand pecannoten

Nog meer nodig:
Keukenmachine

De how to:

Doe de rijpe bevroren bananen in de keukenmachine met de cacao, vanille en pecannoten. Hak dit fijn tot een grof mengsel en voeg met de machine draaiende de kwark toe. Je hebt zoveel kwark nodig dat het een mooi romig geheel wordt. Proef en voeg eventueel nog wat honing toe.

Eet na het maken direct of bewaar 40 minuten in vriezer. Als je het invriest voor een later moment, hak het dan voor het serveren weer fijn in de keukenmachine met een scheut melk.

Ook lekker is met wat fijngehakte pure chocolade die je er op het laatst door mengt. Of 2 eetlepels geraspte kokos.

Frozen Yoghurt chocolade

Share

One thought on “Chocolade Frozen kwark

  1. Pingback: zelf ijs maken zonder ijsmachine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *