Cheesecake ijs met koekkruimels en frambozenswirl

Cheesecake ijs met koekkruimels en frambozenswirl

we kruipen alweer richting mei leuke mensen. En aangezien deze vrijdag, koningsdag was en ik verwachte dat niemand dan een recept zou gaan lezen plaats ik vandaag een nieuw recept. Cheesecake ijs met koekkruimels en frambozenswirl. Ja ja, en dat zonder ijsmachine. Want zelfgemaakt heerlijk ijs moet ook kunnen zonder machines. Natuurlijk gebruik ik hier wel een mixer dus niet helemaal machinevrij maar geloof mij, ik heb zelfs ijs gemaakt op de camping in Italië met 30 plus graden. Het vraagt zonder mixer wel wat handwerk en een vriezer maar toch, heb het wel gedaan. En als ik het kan, kan jij het ook.

Ik heb de komende tijd weer wat heerlijke recepten klaarstaan en ik kan niet wachten ze met jullie te delen. overigens dank voor alle steunbetuigingen en het feit dat jullie het jammer vinden dat ik ga stoppen. Het doet mijn kokende hart goed. Het brengt mij niet op andere gedachten maar goed doet het wel.

Ik hoop verder dat jullie een leuke koningsdag hebben gehad. Met of leuke verkoop, of gezelligheid met vrienden of familie maar EN, EN mag ook. Voor nu aan de mix en bak maar dan zonder bakken met dit heerlijke ijs. Echt een aanrader! Fijne zondag en kookon!

Wat heb je nodig:
100 g diepvriesframbozen
2 eetlepels honing
200 g roomkaas
450 ml slagroom
1 blikje gecondenseerde melk van 397 g
4 theelepels citroensap
7 digestive koekjes en wat extra om te bestrooien

Nog meer nodig:
Mixer
Dieprvieszakje
Deegroller
Diepvriesbak

De how to:
Doe de frambozen met een scheutje water in een steelpan en zet op het vuur. Breng op matig vuur aan de kook. Voeg de honing toe en laat onder af en toe roeren circa 8 minuten inkoken en indikken. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Laat de roomkaas op kamertemperatuur komen. Klop de roomkaas met de slagroom met de mixer tot de dikte van dikke vla. Voeg de gecondenseerde melk en het citroensap toe en klop nog 1 minuut door. Rol de digestive koekjes in een diepvrieszakje met een deegroller tot fijne stukjes. Spatel deze door het roomkaasmengsel.

Giet de helft van het roomkaasmengsel in een diepvriesbak en verdeel de helft van de frambozenswirl erover. Snijd met een mes een aantal keer de frambozen in het ijs om een wat gemarmerd effect te krijgen. Giet het restant van het roomkaasmengsel eroverheen en verdeel en marmer de laatste frambozenswirl met een mesje door het ijs. Dek de bak af en zet een aantal uren of nacht in de vriezer. Laat het ijs voor het serveren ongeveer 10 minuten ontdooien en bestrooi elke portie met wat fijngemalen digestivekoekjes.
Cheesecake ijs met koekkruimels en frambozenswirl

Share

2 thoughts on “Cheesecake ijs met koekkruimels en frambozenswirl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *