Cajun kip quesedillas uit de koekenpan

Er zijn van die recepten die redelijk spontaan in mij opkomen. Dan maak ik ze en dan bedenk ik achteraf, had ik er maar een foto van gemaakt. Maar ja soms is daar gewoon een keer geen tijd voor of het verpest de sfeer als je met vrienden aan het borrelen bent en je komt opeens met een daglichtlamp aanzetten. Dat moet je niet doen. Of in ieder geval niet meer ­čśë Dus moet je maar geloven dat dit recept er lekker uitziet en nog beter smaakt.

Het recept van vandaag is een variant op mijn Quisedillas met H├╝ttenkasse en gerookte kip. Ik kreeg vrienden over de vloer en had zin in een warme snack. Even neuzen in de kast en ik kwam een restje gebraden kip, cajunkruiden, bonen en wat cheddar tegen. Dit propte ik met wat kruiden en een ei tussen tortilla’s en hoppa dit recept was geboren.

Ik sneed de quesedillas in pizzapunten om ze echt als snack te eten bij een lekker biertje of wijntje. Maar uiteraard is dit recept ook prima te maken als makkelijke avondmaaltijd. Serveer er dan nog wel een lekkere frisse salade bij want er is echt niets tegen wat extra vitamines en wat extra vulling in de maag. Kookon allemaal!


Wat heb je nodig:

Voor 2 personen (verdubbel voor 4 personen etc)

150 gram kipfilet (liefst biologisch)
Cajunkruiden
100 gram uitgelekte kidneybonen
1 theelepel komijnzaad
3 plakken cheddar
1 groot ei (liefst biologisch)
Zout
Olijfolie
Optioneel: Rode peper

4 volkorentortilla’s

Nog meer nodig:
Koekenpan en een deksel van een pan die past in je koekenpan (dus niet er op maar waarmee je in de pan kan drukken).


De how to:

Zet een koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie. Snijd de kip fijn en bestrooi met flink wat cajunkruiden. Bak de kip tot deze gaar is en laat afkoelen.

Was de koekenpan af en zet deze weer op hoog vuur.

Prak de kidneybonen met een vork met een snufje zout, optioneel wat fijngehakte rode peper en het komijnzaad tot je grof mengsel hebt. Doe de koude kip en het ei erbij en roer door. Smeer de tortilla’s in met een heel klein beetje olijfolie en leg ze met de besmeerde kant naar beneden. Verdeel de kip over twee besmeerde tortilla’s. Verdeel er daarna de cheddar over. Leg een tortilla in de koekenpan en leg er direct een tortilla bovenop. Druk flink aan met de deksel van de pan en blijf een minuutje zo staan. De bedoeling is dat het ei stolt en de kaas smelt en zo de tortilla aan elkaar plakt. Draai de tortilla na een minuut (kan ook iets langer zijn) om en druk wederom aan. Herhaal dit tot de tortilla aan beide zijden goudbruin is geworden en ze aan elkaar plakken. Haal daarna uit de koekenpan. Herhaal dit ook met de andere tortilla’s.

Serveer met lekkere Guacamole, zoete chilisaus, ananassalsa, hummus en een flinke bak salade.

Variatietip:
-Voeg een extra bosuitje toe in ringetjes, of linzen in plaats van kidneybonen.
-Vervang de kip door tonijn.

Share

2 thoughts on “Cajun kip quesedillas uit de koekenpan

  1. Wat een heerlijk recept.! We hebben er heerlijk van gegeten en de guacamole heb ik er ook bijgemaakt en een heerlijk frisse salade erbij.. de kaas maakt het voor mij wat machtig maar dat geeft niet want wie wat bewaard heeft wat. De volgende dag is die nog net zo lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *