Cajun kip enchiladas

Cajun kip enchiladas

Wat leuk om weer eens interactie te hebben met jullie als lezers en volgers van mijn blog. Soms voelt het toch een beetje alsof ik schrijf voor de doden. Maar jullie zijn er nog en buiten mijn eigen genoegdoening doe ik toch anderen nog een plezier. Dubbel de lol dus. Ik gaf jullie een keuze in het recept voor deze week. Cajun kip enchiladas of kazige pasta. En hoewel sommige van jullie de hele hand pakte en allebei wilden (hebberts) was de tendens toch de cajun kip enchiladas. En wie ben ik jullie dat genot te ontnemen. Alles voor mijn lezers. Nou ja alles…veel.

De laatste tijd ben ik wat zoekende met mijn blog. Het liefste breng ik jullie mooie foto’s en nieuwe recepten maar het is wat druk. Genoeg inspiratie, kook zin ook. Maar in alle eerlijkheid, ik moet wat kilo’s kwijt. De winter was goed voor mij. Iets te goed. En dat houdt in dat ik nu toch mijzelf een beetje moet gaan inhouden. De zomer lonkt en ik in een strakke zwembroek waarbij ik toch een beetje “overstroom” vind ik voor zelf ook niet echt een prettig idee. Laat staan dat een ander het moet aanzien.

Ik kan daar proberen heel stoer over te doen en daar poep aan hebben maar in alle eerlijkheid zal ik dat nooit hebben. Jeugdtrauma, pestverleden, drama, te weinig zelfvertrouwen. Ben je 37, ben je er nog niet vanaf. Geeft niet hoor. Het zijn wat kliekjes van weleer die juist op die momenten nog even opkomen. Ik heb er vrede mee en het houdt mij ijdel.

En geef toe, als je jezelf lekker in je vel voelt straal je dat ook uit. Dus als ik mij inhoud en letterlijk lekkerder in mijn vel zit, dan zit ik lekkerder in mijn vel en heeft iedereen daar baat bij. Dat wordt trots paraderen dus straks met mijn goddelijke lichaam (proest). Maar wat matigen houdt wel in dat ik bepaalde recepten vooral even niet moet maken. Omdat het één stukje principe bij mij vaak ook niet werkt.

Ik weet het goed gemaakt, ik ga komende tijd aan mezelf schaven en zal u blijven verblijden met recepten die nog op de plank liggen en dan stof ik mijn fototoestel weer eens af en ga ik weer aan de slag met nieuwe recepten. Deal? Deal. Voor nu Cajun kip enchiladas en een heel goed weekend gewenst! Kookon!

Wat heb je nodig:
Voor 6 a 8 personen
3 rode uien
250 g champignons
1 grote wortel (circa 300 g)
Olijfolie
650 g kipfilet
Cajunkruiden (naar smaak)
1 middelgroot blik linzen
1 hand cherrytomaten
Zout
Peper

Verder nodig:
2 avocado’s
Beetje limoensap
Knoflookpoeder
700 ml passata
16 kleine tortilla’s
Klein bakje zure room
2 handen strooikaas

Nog meer nodig:
2 ovenschalen van circa 28x 20 cm

Eventueel:
Rauwkost

De how to:
Verwarm een oven voor op 190 graden (180 hetelucht) en zet er twee draadroosters in.
Pel en snijd de uien in dunne ringen. Snijd de champignons in grove stukken en de wortel in blokjes. Zet een grote pan op hoog vuur en voeg een scheut olijfolie toe.

Voeg de ui, champignons en wortel toe en bak al roerende tot de champignons hun vocht verloren hebben en beginnen te kleuren. Snijd ondertussen de kip in reepjes. Voeg de kip toe aan de pan en circa een 1/2 theelepel cajunkruiden. Bak de kip onder af en toe roeren gaar en zet het vuur middelhoog. Laat de linzen uitlekken en voeg met de hand cherrytomaten toe aan de pan. Bak en roer tot de cherrytomaten barsten en het vocht loslaten. Proef en breng op smaak met nog wat zout, peper en cajunkruiden. Haal de pan van het vuur.

Halveer de avocado’s, schep het vruchtvlees eruit en prak dit fijn. Breng op smaak met wat limoensap, knoflookpoeder en zout en peper.

Doe een beetje olijfolie in de ovenschalen en smeer de ovenschalen in. Verdeel de passata over de schalen tot er in beide schalen een dun laagje zit van minder dan 1 cm. Bestrooi eventueel met wat peper en knoflookpoeder voor een extra kick. Pak de tortilla’s er bij. Smeer op elke tortilla wat van je avocado en schep er wat van de kipvulling in. Rol de tortilla’s op en leg ze tegen elkaar aan in de ovenschalen. Herhaal tot de tortilla’s op zijn. Besmeer de bovenzijde van de tortilla’s met wat zure room en verdeel de strooikaas er over.

Zet circa 20 a 30 minuten in de oven tot de tortilla’s goudbruin zijn bij de randjes en de kaas gesmolten is en goudbruin.

Share

One thought on “Cajun kip enchiladas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *