Soort van Caesar salade

Caesar salade

Deze salade is een samenraapsel van diverse salades die ik in de afgelopen jaren heb gemaakt. Maar als basis gebruik ik een Caesar salade dressing uit “Jamie’s Reizen.” Deze salade was echt heerlijk als stevige lunch tijdens een zonnige vakantiedag in Italie. Maar natuurlijk is deze salade ook heerlijk als maaltijd.

Wat heb je nodig?
2 kipfilets
Ongeveer 2 eetlepels polenta
Zout
Peper
Olijfolie
1 courgette
Komkommer
Cherrytomaat circa 10 of vier gewone tomaten.
Twee handjes rauwe spinazie
1 krop sla
2 Gerookte paprika’s
1 teen knoflook
25 gram parmezaanse kaas of gran perdano in stukjes
1 ciabattabrood in kleine stukjes

dressing
25 gram Parmezaanse kaas of gran perdano
4 ansjovisfilets
Sap van een halve citroen
4 volle eetlepels magere yoghurt
Klein bosje (verse) dille
Een scheutje wittewijnazijn

De how to:
Hussel de kip met polenta, zout en peper door elkaar.
Vouw ze tussen bakpapier en sla deze met een deegroller tot een dikte van 1,5cm. Leg ze met een eetlepel olie in de pan en bak ze goudbruin en gaar. Snijd de courgette in vier lange repen en dan elke reep weer in kleine reepjes van circa 5 cm lang. Voeg deze de laatste paar minuten toe bij de kip en bak ze even mee. Ze moeten niet zacht worden maar nog een beetje krokant zijn. Snijd de ciabatta in 4 dikke plakken. Rooster de ciabatta in een grillpan of leg ze onder de grill in je oven (vergeet de plakken niet te keren) tot ze lekker geroosterd zijn.

Gooi alle ingrediënten voor de dressing in de blender. Pureer glad en proef of zout en peper nog nodig is. Als het goed is smaakt de dressing net iets te zuur en te zout. Dit valt straks weg in de salade.

Wrijf de geroosterde broodjes in met de teen knoflook (misschien overbodig maar snijd de teen eerst doormidden). Snijd dan de broodjes in dunne reepjes.

Snijd de sla in grove repen en leg deze op een grote schaal. Voeg de rauwe spinazie toe. Snijd de cherrytomaten doormidden, de paprika’s in reepjes en strooi dit mengsel op de salade. Snijd de kip in reepjes en leg de reepjes met de courgette op de salade. Hussel de dressing naar smaak door de salade. Schaaf er nog een paar krullen parmezaanse kaas of gran pardano over.

En dan rest alleen nog het opeten.
Eet smakelijk.

variatietips/tweaks
Kook twee a drie eieren en voeg deze in reepjes toe ter vervanging van de paprika.
Of om deze salade vega te maken (voor de wel vis etende vegatariers) vervang de kip voor enkele gekookte eieren en een advocado.
Voeg een paar plakjes uitgebakken ontbijtspek, pancetta of bacon toe.
Voeg bij het husselen van de kip een halve theelepel paprikapoeder toe.

20140223-193752.jpg

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *