Caesar salade met pasta

Caesar salade met pasta

Een tijdje geleden had het voetbalteam van mijn heldin een BBQ en mochten we allemaal wat lekkers te eten meenemen. Omdat salades het altijd goed bij een BBQ vond ik het wel een goed idee weer eens een lekkere frisse caesar salade te maken. Ik besloot er een pastasalade van te maken en de kip een extra gekruid randje te geven. Omdat een heel voetbalteam moest even van deze salade (wel als bijgerecht) is dit recept wel echt een megasalade geworden. Dus reken zeker op circa 8 personen voor dit recept. Mocht het teveel zijn, halveer de ingredienten dan gerust.

Wij hadden na de BBQ nog wat over en aten er de volgende dag nog van als lunch. Ook dan heel erg lekker. Lang verhaal kort. Flinke salade dus en eventuele restjes zijn de volgende dag ook heerlijk. Kookon leuke mensen en tot volgende week!

Voor de dressing:
250 g zure room
Sap van 1/2 citroen
2 tenen knoflook
1/2 eetlepel Franse mosterd
2 theelepels dille
1/2 eetlepel appelazijn
5 eetlepels yogonaise
80 g parmezaanse kaas

Voor de kip:
2 kipfilets
Olijfolie
4 eetlepels polenta
1 theelepel Uienpoeder
Snuf zout
Snuf peper
1 theelepel paprikapoeder

Voor de salade:
5 gekookte eieren
400 g pasta
250 g cherrytomaten
2 rode uien
100 g augurken
2 avocado’s
200 g veldsla
200 g bladspinazie (gewassen)

Nog meer nodig:
Staafmixer
Bakpapier
Deegroller

De how to:
Pureer alle ingrediënten voor de dressing en bewaar in de koelkast tot je de salade gaat serveren. Kook de eieren tot ze hard zijn en laat deze afkoelen in een bak koud water. Kook de pasta in gezout kokend water beetgaar en giet af en laat afkoelen.

Besprenkel de kipfilets aan beide kanten met een scheutje olijfolie en leg tussen een vel bakpapier. Sla met de deegroller tot ze een dikte hebben van circa 2 cm. Doe de polenta, uienpoeder, snuf zout en peper en paprikapoeder in een bakje en roer door. Bestrooi de kipfilets aan beide zijden met de kruidenmix. Bak de kipfilets in een scheutje olijfolie goudbruin en gaar.

Verwijder het vruchtvlees uit de avocado’s en snijd in kleine stukjes. Snijd de uien in dunne ringen en augurk in plakjes. Halveer de cherrytomaten.

Doe de veldsla en spinazie in een grote kom. Leg er de pasta op en de tomaat, ui, augurk en avocado. Verdeel de dressing over de salade en hussel goed door. Schil de eieren en snijd in stukjes. Snijd de kip in reepjes. Verdeel de eieren en kip over de salade en serveer direct.

Caesar salade met pasta

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *