Bulgursalade met paprikahummus, geglaceerde steak en flatbreads

Bulgursalade met paprikahummus, geglaceerde steak en flatbreads

 

Mensen, mensen, ik heb me toch een feestmaaltijd vandaag op het programma staan. Deze bulgursalade met paprikahummus, geglaceerde steak en flatbreads is echt fantastisch. En, het gerecht ziet er ook nog schitterend uit. Want niet alleen de maag, maar ook het oog wil ook wat (ofzoiets). Hoe dan ook, mooi en lekker dus.

Je kan deze salade met stukjes flatbread eten of de flatbreads open snijden of dubbel vouwen en vullen met de salade, stukjes steak en de paprikahummus. Of eet alles apart, ik oordeel niet. Voor deze salade gebruikte ik bavette, maar rosbief, kogelbiefstuk, entrecote kan ook allemaal.
Waar je zelf zin in hebt. Allemaal een goed weekend gewenst en kookon!

De how to:
Voor de bulgursalade:
2 kleine rode uien
Appelazijn
Zout
Flinke bos verse peterselie
Olijfolie
3 stengels bleekselderij
200 g cherrytomaten
½ komkommer
150 g bulgur
Peper
Rode peper (optioneel)
Kaneel
Sap van ½ citroen

Gegrilde paprikahummus:
265 g kikkererwten (uitlekgewicht)
Sap van ½ citroen
2 tenen knoflook
1 ½ gegrilde paprika
4 cherrytomaten
1 eetlepel tahin
Zoveel chilipoeder als je durft
Snuf zout
Scheutje water

Flatbread:
Zie mijn recept.

Voor de biefstukken:
Circa 400 g biefstuk of ander stuk rundvlees (bavette, entrecote)
Klontje boter
Olie
1 teen knoflook
2 eetlepels abrikozenjam
½ theelepel rozemarijn
Zout
Peper

Nog meer nodig:
Staafmixer of keukenmachine

De how to:
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

Pel en snijd de 2 rode uien doormidden en in dunne ringetjes. Doe in een bakje en doe er een scheutje appelazijn bij en een snuf zout. Roer om en zet opzij.

Snijd de peterselie inclusief de steeltjes in kleine stukjes. Doe deze, met een scheut olijfolie, in een mooie kom. Maak de bleekselderij schoon en snijd in dunne plakjes. Halveer de helft van de cherrytomaten en snijd de overige helft in kwarten. Snijd de komkommer in blokjes. Voeg alles toe aan de peterselie en roer om.

Maak nu eventueel de flatbreads en houd ze warm in een theedoek.

Pureer alle ingrediënten voor de hummus samen in een staafmixer of keukenmachine. Is deze te dik? Voeg dan nog eventueel wat water toe.

Kook de bulgur volgens de verpakking. Giet af en laat even een paar minuten uitwasemen.
Doe de jam, uitgeperste teen knoflook en rozemarijn in een apart bakje en roer om.
Doe de bulgur bij de peterselie en groenten en voeg een snuf zout toe en optioneel wat fijngehakte rode peper. Voeg een snufje kaneel toe aan de bulgur en knijp de citroen er boven uit. Giet de rode ui af en voeg toe aan de bulgur. Roer alles om en breng eventueel nog op smaak met wat extra zout en peper.

Tijd voor de biefstuk. Zet een koekenpan op hoog vuur en voeg een klontje boter en scheut olijfolie toe. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en doe ze in de pan als de boter niet meer bruist. Bak en keer regelmatig tot ze de gewenste gaarheid hebben en voeg bij de laatste minuut bakken pas de jam toe. Zet het vuur naar middelhoog. Wentel de biefstuk rond in de jam. Leg het vlees daarna op een bord of plank met een lepel van het vocht uit de pan en laat enkele minuten rusten. Snijd het vlees daarna in dunne plakjes.

Serveer de salade met de flatbreads, biefstuk en hummus.
Bulgursalade met paprikahummus, geglaceerde steak en flatbreads

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *