Brownies met pindakaas van Donna Hay

Brownies met pindakaas van Donna Hay

Van de week recenseerde ik met veel plezier het nieuwe boek van Donna Hay. Ik maakte daaruit heerlijke brownies met pindakaas. En om te laten zien hoe goed dit boek is deel ik met liefde vandaag dat recept. Dus niet een origineel van mijzelf maar alle lof aan Donna Hay die naar mijn idee één van de lekkerste brownies maakte ik die ik ooit thuis heb gegeten. En houd je niet van pindakaas? Dan laat je die toch weg.

Truc bij dit recept is wel het moment van het verwijderen uit de oven. Steek een prikker in de brownies na circa 30-35 minuten en als deze er nog wat kleverig uitkomt (niet zeiknat of geheel vloeibaar maar kleverig), dan kan de schaal uit de oven. Laat ze daarna afkoelen in de ovenschaal c.q. bakvorm. Ik gebruikte overigens een bakblik. Deze warmen sneller op dan stenen schalen dus houd daar rekening mee. Vertel trouwens niemand dat je dit gaat maken want dit wil je eigenlijk stiekem helemaal alleen opeten. Geloof me. Kookon!

Wat heb je nodig:

560 g pindakaas
225 g ongezouten boter in blokjes
200 g pure chocolade
200 g pure chocolade 70% cacao
4 middelgrote eieren
220 g kristalsuiker
175 g lichte basterdsuiker
2 theelepels vanille-extract
150 g bloem gezeefd

De bereiding van de brownies met pindakaas:
Verwarm de oven voor op 180 graden (170 hetelucht). Bekleed een ondiepe bakvorm van 20×30 cm met bakpapier. Doe de pindakaas in een kleine sauspan, verwarm 2-3 minuten op laag vuur of tot hij gesmolten is en zet apart.
Doe de boter en beide chocolades in een middelgrote sauspan en verwarm al roerend op laag vuur tot je een gesmolten, gladde massa hebt.
Meng de eieren, beide suikers en vanille met een garde in een grote kom. Voeg het chocolademengsel toe en klop tot een gladde massa. Voeg de bloem toe en meng grondig.
Schenk de helft van het beslag in de vorm. Laat 5 minuten opstijven in de vriezer.
Schenk de gesmolten pindakaas in de vorm en verdeel gelijkmatig. Dek af met de rest van het browniebeslag en zet 35-40 minuten in de oven of tot het binnenste van de brownie nog iets kleverig is (test met een prikker). Laat volledig afkoelen in de vorm.
Haal de brownie uit de vorm en snijd voor het opdienen in plakken.
Tip: De brownies kan je luchtdicht verpakt 1 week bewaren in de koelkast.
brownies met pindakaas

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *