Brownies met chocolade en pecannoten

Brownies met chocolade en pecannoten

Als u dit leest ben ik als het goed is nog druk aan het glijden op lange latten. Het is voorjaarsvakantie en ik heb weer 3 maanden één avond in de week opgegeven om gracieuzer te leren skien. Hopelijk heb ik deze vooruitgang deze week kunnen laten zien op de pistes in mijn favoriete vakantieland Oostenrijk. Mocht u er ook zijn geweest en iemand als een zonnetje over de pistes hebben zien gaan dan is het grote kans dat ik dat niet was. Want hoewel ik inmiddels best vooruit kom op de latten ben ik nog steeds zo flexibel als een houten plank. Dat leer je echt niet zomaar af. Maar alle gekheid op een (ski)stokje, ik kan mij inmiddels behoorlijk redden. En dus ben ik deze week met de heldin, mijn drie kuikens en mijn zwager in een roedel de besneeuwde bergtoppen aan het verkennen. Of onveilig maken. Wat u wil.
Ik was er eerlijk gezegd wel aan toe. Hoe verwend dat ook klinkt. Ik besef mij namelijk dat ik in een enorme luxe positie zit dat ik kan schrijven over op vakantie gaan. Ik neem dat niet voor lief en het is al helemaal niet bedoelt om je zand in de ogen te wrijven. Ik tel mijn zegeningen. Ik heb er flink naartoe gewerkt en dat voel ik nu. Toen ik mijn laptop dichtklapte, mijn werktelefoon uitzette en mijn tas inpakte besefte ik pas hoe moe ik weer was geworden. Ik was weliswaar ook vrij tussen oud en nieuw en kerst maar ik vind dat vooral altijd heel hectisch in die periode. Je bent niet echt vrij, vrij. Bovendien was iedereen bij ons ziek en aan de buikloop. En dat is nou niet echt iets wat je onder vakantie verstaat. Misschien als je je laat cleanen of clensen of hoe je dat ook schrijft? Maar dan inclusief een hondsberoerd gevoel. Nee dat vind ik dan nog geen vakantie. Als ik dat niet meetel was mijn laatste vakantie de zomervakantie en dan zit er tussen juli en februari best wel een behoorlijke periode. Mijn nieuwe werk is heerlijk. Ik voel mij er thuis, heb leuke collega’s, voel me gewaardeerd, voel ruimte en voel dat ik mijzelf kan en mag ontwikkelen. Ik mag zelfs fouten maken.

Ik kom elke dag voldaan thuis en ga ik nooit met tegenzin er heen. Maar vermoeiend is het wel en het vraagt wel veel van mezelf. Dat blijkt nu gewoon. Met toch wat weerstand zette ik mijn telefoon uit en moest ik mij beheersen in de middag niet alsnog even een mailtje te lezen. Ik kon het eigenlijk niet loslaten, bang dat ik dingen was vergeten of er dingen “fout” gaan in mijn afwezigheid. Maar ook ik ben misbaar net als ieder ander en daarom is het even goed zo. Alles wat tussen de kieren is geglipt pak ik wel weer op als ik terug ben. Er zullen geen doden vallen en alles kan in principe een weekje wachten. Dus kom op Walter, Even dat verantwoordelijkheidsgevoel uit en mijzelf richten op de bende en de heldin. Ook zij verdienen mijn aandacht. En ikzelf verdien het ook wel. Toch? Ja.. Toch!

Ik ga u vandaag verblijden met een heerlijk recept met brownies. Ik zit aan de strudel, kaiserschmarrn en andere zoetigheid dus laat ik ook weer eens wat zoets plaatsen. Deze brownies zijn de bom op browniegebied. Lekker “chewy” en voorzien van stukjes chocolade en pecannoten. Een vers kopje koffie erbij en even wat tijd voor jezelf. Ook dat is een mini-vakantie. Mocht je zelf geen vakantie hebben en keihard moeten doorbikkelen dan heb je mijn respect. Gun jezelf dan deze lekkere brownies en met één hap ben je ook even op vakantie en in de chocoladehemel. Kookon!

Wat heb je nodig
175 gr roomboter
50 gr amandelmeel
75 gr cacao
100 gr bloem
130 gr lichtbruine basterdsuiker
250 gr kristal suiker
1 theelepel kaneel
Snuf zout
1 theelepel vanille-extract
3 eieren
100 gr pure chocolade (70% cacao) in grove brokjes
75 gr pecannoten

Nog meer nodig:
ovenschaal/bakblik van 20×25 cm
Satéprikker

De how to:
Verwarm de oven voor op 160 graden (150 hetelucht). Bekleed een bakblik van 20×25 cm met bakpapier.

Smelt in een steelpan oplaag vuur de boter. Haal van het vuur en laat 5 minuten afkoelen. Doe het amandelmeel, cacao, bloem, de suikers en snuf zout in een mengkom en roer door elkaar met een lepel. Voeg, zodra de boter is afgekoeld de vanille, eieren en gesmolten boter toe en klop het beslag met een garde of mixer in korte tijd glad. Het zal een dik en plakkerig beslag worden. Spatel daarna de chocolade en pecannoten door het beslag. Het beslag lijkt nu op kauwgum.

Schep het beslag in de bakvorm en strijk het glad. Zet circa 35 minuten in de oven. De bovenkant moet stevig aanvoelen en een satéprikker moet er nog wel wat vochtig uit komen. Laat de brownies afkoelen in de vorm en geniet.

Brownies

Brownies met chocolade en peccanoten

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *