Broodje kip Hawaï

Broodje kip Hawaï

Ja leuke mensen het is alweer een tijdje geldeden dat ik een recept plaatste maar zojuist maakte ik dit broodje kip Hawaï, fotografeerde het, at het en besloot het meteen met jullie te delen. De man die koken kan staat op een laag pitje. Niet dat ik thuis niet kook, in tegendeel maar het uitwerken en testen van nieuwe recepten heeft momenteel even niet de prioriteit. Jammer vind ik dat maar ik moet ook wel zeggen dat ik mij de laatste tijd ook wel afvraag wie er nog zit te wachten op de man die koken kan. Er zijn zoveel blogs dus waarom zou ik er nog veel tijd en energie in steken. Het voelt ook niet enkel meer als hobby maar soms ook meer als werk. Dus wie weet hang ik na circa 10 jaar (denk ik?) de garde wel in de wilgen en duik ik weer verder de anonimiteit in. Het is een overweging. Er zijn blogs die maandelijks miljoenen views binnenhalen en ik ben op een gegeven moment in de tienduizenden gestokt. Een mooi aantal maar lang niet genoeg om rekeningen te betalen. Daarnaast heb ik de meeste doelen wel behaald. Een kookboek in 2017, ontmoetingen met topkoks en helden en ik heb een hoop plezier en levensverhalen gedeeld in dit virtuele papier.

Dus wie weet. Ik ga nadenken of ik ga stoppen. Maar vandaag nog niet. Vandaag deel ik nog dit heerlijke broodje met knapperige ontbijtspek, romige avocado en kruidige kip en ananas. Broodje kip Hawaï dus. For your pleasure. Kookon!

Wat heb je nodig:
Voor 6 broodjes:
3 kipfilets
12 plakjes ontbijtspek
Olijfolie
2 avocados
Limoensap
Zout
Peper
6 ringen ananas (op sap) of vers

Ook nodig:
6 afbakciabattas

Voor de kruidenrub:
1 theelepel suiker
1 theelepel zeezout
1/2 theelepel gemalen koriander
1/2 theelepel uienpoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel zoet paprikapoeder

Voor de saus:
5 eetlepels magere Franse Kwark (deze keer echte eetlepels geen maatlepel)
1 eetlepel ketchup
1 theelepel worcestersaus

Verder nodig:
Keukenpapier

De how to:
Halveer de 3 kipfilets in de lengte zodat je 6 stukken kip krijgt.
Maak de kruidenrub door alle ingrediënten in een bakje te doen en door elkaar te roeren.
Bak de afbakciabattas in de oven af.

Zet een koekenpan op matig vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de plakken ontbijtspek goudbruin en krokant en leg deze op een bord op een vel keukenrol.

Bestrooi de kipfilets met de kruidenrub aan beide zijden en leg in het vet van het ontbijtspek. Bak in enkele minuten gaar en keer de kip regelmatig.

Maak het sausje voor de broodjes door de kwark, ketchup en worchestersaus door elkaar te roeren. Gebruik echte eetlepels voor het afmeten en geen maatlepel (!).

Halveer de twee avocados, lepel het vruchtvlees eruit en prak dit fijn. Breng op smaak met wat limoensap en zout en peper. Tijd om de broodjes op te maken.

Snijd de broodjes open. Smeer een flinke laag avocado op de bodem en leg daarop een ananasring (al dan niet in stukjes). Leg vervolgens de kip erop, de bacon en besmeer de bovenkant van het broodje met een flinke klodder van de saus. Leg bovenop het broodje, doe je mond open en geniet van dit feestje in de mond.

Broodje kip Hawaï

Broodje kip Hawaii

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *