Broccolisoep met kip

Broccolisoep met kip

De titel van dit bericht zegt het eigenlijk allemaal al. Broccolisoep met kip. Waarom? Omdat broccoli enorm gezond is en kip weer rijk aan eiwitten. En natuurlijk compenseer ik dat een beetje met kookroom. Ja hallo het moet natuurlijk ook weer niet allemaal te worden he.
Een bericht of beter, recept, zonder foto. Maar ik verklap, deze soep is groen. Erg verrassend allemaal. Maar alle gekheid op een vanillestokje, deze soep is verdomd maar dan ook verdomd lekker en gemakkelijk. En dus voedzaam en groenterijk. Ik maak mij er deze blog wat gemakkelijk vanaf. Vergeef mij, het is nu eenmaal gewoon een lekkere soep. Kookon!

Wat heb je nodig:
1 rode ui
5 tenen knoflook
Olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
1 kg broccoli
1 kipfilet
3 kippenbouillonblokjes
1 klein bosje verse basilicum
200 ml light kookroom
Worcestersaus
Peper

Nog meer nodig:

Staafmixer
Knoflookpers

De how to:

Snijd de ui in grove stukken en pel 3 van de 5 tenen knoflook en hak ook in grove stukken. Doe een scheutje olijfolie in een diepe pan en zet op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en paprikapoeder en bak onder af en toe roeren enkele minuten. Snijd ondertussen de blaadjes en onderste paar cm van de stronk broccoli af en was de broccoli. Hak in grove stukken en voeg toe aan de pan. Voeg 1,5 liter (liefst kokend) water toe aan de pan. Voeg de kipfilet en de bouillonblokjes en basilicum toe aan de soep en duw de kipfilet onder water. Breng op hoog vuur aan de kook en laat 20 minuten met een deksel schuin op de pan op zacht vuur doorkoken.

Verwijder na de 20 minuten de kipfilet en pureer de soep glad. Trek de kipfilet met twee vorken uit elkaar en voeg met de kookroom, een scheutje worcestersaus en peper naar smaak toe aan de soep. Knijp met een knoflookpers de overige twee tenen knoflook uit boven de soep. Roer om en serveer.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *