Bonenschotel met worst

Bonenschotel met worst

Het is weer tijd voor een nieuw recept op deze mooie zaterdag. Of in ieder geval, ik hoop mooie zaterdag. Want ik kan een hoop maar vooruitschrijvend kan ik niet het weer voorspellen. Laten we hopen mooi weer dus. Vandaag heb ik een heerlijke bonenschotel met worst op het programma. Een lekkere voedzame maaltijd met een goede gebakken worst. Lekker snel op tafel ook dit gerecht.

Ondertussen ben ik na een tijd diep in de put gezeten te hebben echt aan de beterende hand. De professionele hulp is opgestart en daar kan ik mee aan de slag. En ik heb wonderbaarlijk echt wat lucht in mijn hoofd. Nee, geen airhead. Ik bedoel dat er wat ruimte en creativiteit ontstaat en het leven weer wat lichtpunten kent. En hoe het met de toekomst zit is even niet belangrijk maar het hier en nu en gewoon even zijn wel. Dat het nu goed gaat voelt echt als een verademing. Ik hoop dan ook binnenkort aan de slag te kunnen met mijn reintegratie. Wel is het belangrijk echt nu eens mijn grenzen te leren kennen, meer naar mezelf te luisteren en een aantal dingen in mijn leven anders te ordenen. Met name wat er belangrijk is en niet. Een hele korte update maar wel een positieve.

Maar goed op naar de warme worst en de bonenschotel. Een lekker recept, groentenrijk en heerlijk met een stuk brood of wat rijst. Eet smakelijk, kookon en een goed weekend allemaal!

Wat heb je nodig:
Olijfolie
1 flinke spiraalworst of een paar saucijzen
100 g champignons
1 witte ui
1 theelepel mosterdzaad
1 theelepel rozemarijn
350 g zoete aardappel in blokjes (na schillen)
250 ml kippenbouillon van 1/2 bouillonblokje
500 g passata
1 theelepel gemalen komijnzaad
450 g uitgelekte witte bonen uit pot of blik
Sap van 1/2 limoen
Zout
Peper

Voor erbij:
Brood of rijst

De how to:
Bak in een pan op middelhoog vuur in een scheutje olijfolie de spiraalworst goudbruin en haal van het vuur.

Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de ui in ringetjes. Zet een diepe (braad)pan op matig vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de ui en champignons met de mosterdzaad en rozemarijn tot de champignons en uien zacht zijn. Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes en bak deze ook 5 minuten mee. Voeg daarna de bouillon, passata en gemalen venkelzaad toe. Breng aan de kook en zet het vuur zacht. Laat 10 minuten rustig doorkoken of tot de zoete aardappel beetgaar is. Als de saus te dik wordt voeg je een klein scheutje water toe. Het moet ongeveer de dikte van ketchup behouden. Laat de bonen uitlekken. Voeg het sap van de limoen toe aan de saus, de bonen en de worst en warm alles nog even goed door. Breng op smaak met zout en peper en serveer met rijst of stokbrood.

Bonenschotel met worst

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *