Bloemkoolsalade met zoete kerriedressing

Bloemkoolsalade met zoete kerriedressing

Soms heb je zin in een wat lichtere maaltijd die ook snel klaar is. Wil je een recept dat ook nog boordevol smaak zit en rijk is aan groenten? Dan is deze snelle salade wat voor jou. Met de frisse dressing, knapperige groente en lekkere zoute spekjes een lekkere afwisseling zo doordeweeks. Ook erg lekker met een stuk robuust brood.

Wat heb je nodig:
Voor circa 4 personen (als lichte maaltijd)
1 zoete aardappel (circa 250 g)
Olijfolie
125 g gerookte spekblokjes
1 kleine bloemkool
½ bakje cherrytomaten
2 lente-uitjes

Voor de dressing:
75 g magere yoghurt
2 eetlepels gembersiroop
½ theelepel kerriepoeder

Verder nodig:
Keukenpapier

De how to:
Zet een steelpan met water op het vuur en breng aan de kook. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Kook circa 5 minuten tot de blokjes beetgaar zijn. Giet af en laat afkoelen tot de blokjes lauw zijn.

Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en zet op middelhoog vuur. Voeg de spekblokjes toe en bak deze tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier en zet opzij.

Was de bloemkool en snijd kleine roosjes van de bloemkool (gebruik de steeltjes eventueel in een ander recept). Snijd de cherrytomaten in kwarten en de lente-ui in dunne plakjes.

Doe de yoghurt, gembersiroop en kerriepoeder in een bakje en roer door.

Doe de aardappelblokjes, spek, bloemkool, tomaat en uitjes in een kom en roer de dressing erdoor (of serveer deze apart) en serveer met een lekkere snee brood.

Tip: Wil je deze salade vegetarisch? Gebruik dan feta in plaats van spekjes of vegan of vegetarische reepjes.

Bloemkoolsalade met zoete kerriedressing

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *