Bloemkoolnasi

Bloemkoolnasi

Ja, u leest het goed. Bloemkoolnasi. Of nasi van bloemkool. Het is geen tikfoutje. Ik zou ook niet weten wat voor tikfout ik zou kunnen maken. Bloemkoolnazi slaat nergens op en bloemkoolnati mist een e op het eind. Dus ja, bloemkoolnasi.

Ik ken de discussie dat bloemkoolpizza geen pizza is en ook hier kan ik zeggen dat bloemkoolrijst inderdaad niet hetzelfde is als rijst. Ik wist niet dat u kwaad werd, vergeef me. Maar ik heb dus bloemkool zodanig fijngemalen dat het lijkt op de structuur van rijst en toen heb ik er ongeveer dezelfde kruiden en groenten doorheen gedaan als bij nasi. En daarom vond ik de term bloemkoolnasi wel een toepasselijke. Wat dit recept in ieder geval wel is, is enorm groenterijk en koolhydraatarm (voor wie dat interesseert) en ik vond het bovenal gewoon heel erg lekker. En ja, het lijkt ook best op nasi. Maar dan zonder rijst.

Omdat het recept een spontane oprisping was en ik het maakte op een doordeweekse avond heb ik er geen foto bij. Maar u kunt zich er vast een voorstelling bij maken als u weet hoe nasi eruit ziet. Het is trouwens ook erg lekker met wat sojasaus, kroepoek of pindasaus. Maar wie ben ik. Kiest u vooral zelf. Ik wens u allen een heel goed weekend. Kookon en volgende week beloof ik een recept met foto.

Wat heb je nodig:
800 gram bloemkool
Olijfolie
3 eieren
200 gram hamblokjes
200 gram diepvries doperwten of een nasipakket.
½ kippenbouillonblokje
2 theelepels trassie trafasie
Zout

Optioneel:
Sambal
Sojasaus
Kroepoek
Pindasaus

Nog meer nodig:
Keukenmachine met hakmes

De how to:
Snijd de bloemkool in grove stukken en was deze. Laat goed uitlekken. Maal de bloemkool fijn in een keukenmachine tot de vorm van rijst. Doe deze in een afsluitbare glazen magnetronbestendige kom en zet voor 6 minuten op 750 Watt in de magnetron.

Zet een wok op middelhoog vuur. Voeg een scheut olijfolie toe. Breek de eieren boven de wok en roer de hamblokjes (en als je eventueel en nasipakket gebruikt dat nu ook) er bij. Roer en bak tot je roerei hebt en de groenten wat vocht hebben verloren en wat zijn geslonken.

Voeg de doperwten toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de wok en voeg een 1/2 glaasje water toe. Roer even stevig door. Voeg, als het vocht bijna verdampt is, de bloemkool toe en als laatste de trassie trafasie. Roer stevig door en bak nog circa 3 minuten.

Serveer met wat sambal, sojasaus, satésaus, en kroepoek.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *