Bladerdeegtaart van cherrytomaat en gerookte kip

Bladerdeegtaart van cherrytomaat en gerookte kip

De weken vliegen voorbij en de eerste voorzichtige stappen worden richting de zomervakantie gezet. Iemand anders ook het idee dat de jaren en weken steeds sneller voorbij vliegen? Af en toe kijk ik terug en dan was het gevoelsmatig nog net herfst. Het zal de beginnende ouderdom wel zijn. Soms wil ik de wijzers wel even stilzetten. Even de storm in mijn hoofd tot rust brengen en de stemmetjes die roepen: “Je moet dit nog” “Vergeet je dat niet?” even het zwijgen opleggen.

Gelukkig nadert de zomervakantie. Ik neem me dan voor een aantal dingen echt even te laten voor wat het is. Kijken of het lukt.

Het recept voor vandaag is echt enorm lekker, makkelijk en het ziet er ook nog eens leuk uit. Kwestie van een paar ingrediënten in een ovenschaal mikken, bladerdeeg erover en klaar is Kees, of wie het recept dan ook maakt. Beetje flauw als Kees altijd maar alles moet doen. Dit bladerdeegtaartje is heerlijk met een frisse salade en wat kleine tapasjes. Denk aan stukjes kaas, mozzarella, gebakken courgette of gesneden olijven. Een zomers feestje op tafel. Eet smakelijk en kookon!

Recept gebaseerd op een recept van Lorraine Pascale

Wat heb je nodig:
Voor circa 4 personen
500 gram cherrytomaat kroontjes verwijdert
150 gram gerookte kipfilet
1 handje paneermeel
1 theelepel suiker
450 gram bladerdeeg op kamertemperatuur
Zout
Peper
Olijfolie
Paar blaadjes basilicum
Klein handje bloem
1 groot ei (geklutst) (liefst biologisch)

Nog meer nodig:
Ronde stenen ovenschaal (circa 22 cm)
Deegroller

De how to:
Verwarm de oven voor op 200 graden (190 hetelucht).
Doe de tomaatjes met een snuf zout, peper en handje paneermeel in de ronde ovenschaal. Voeg wat olijfolie toe en bestrooi met de theelepel suiker en scheur de gerookte kipfilet in stukjes en leg deze er bij. Hussel.

Leg alle plakjes bladerdeeg op elkaar en rol met een deegroller uit op een met bloem bestoven werkvlak tot je een plak hebt die geheel over de schaalt valt.

Leg het bladerdeeg op de tomaatjes en stop het bladerdeeg rondom in en duw de randjes om de vulling. Snijd eventueel teveel deeg weg dat er niet tussen past. Bestrijk het bladerdeeg met eigeel en doe dan de oven in en bak 20-25 minuten tot het bladerdeeg goudbruin is.

Haal de schaal uit de oven en keer de schaal in één keer om op een bord of plank.
Leg er wat verse basilicum op.

Heerlijk met olijven, mozzarella en een verse salade er bij.

tomaten bladerdeegtaart

 

tomaten bladerdeegtaart

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *